Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MANİSA’DA DÜNYA AZERBAYCANLILARIN HEMREYLİK GÜNÜ KUTLANDI

Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik (Dayanışma) Günü Dolayısı ile Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği gece düzenledi. Geceye Bakü’den gelen Sheron Gurubu damga vurdu.

MANİSA-GENEL 28.12.2022 16:33:00 1050 0
MANİSA’DA DÜNYA AZERBAYCANLILARIN HEMREYLİK GÜNÜ KUTLANDI

 

 

 

 

 

Geceye Manisa Vali Yardımcısı Aydın Memük, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Bilir,Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı  Şule Uygur, Manisa Büyükşehir Belediye yetkilileri, Manisa Hemşehri Kültürleri ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Ragıp Güneş ve dernek başkanları, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, sendika başkanları ve temsilcileri, çok sayıda davetli ve Manisa’da eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler katıldı.

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül açıklama  yaptı. Başkan Hoşgül;

“Birlik ve dayanışma örneğinin en güzel örneklerinden biri olan gecemizi yoğun bir katılım ile kutladık. Emeği geçen Yönetim kuruluma ‘MANAT’ Öğrenci Topluluğumuza, Kurum ve Kuruluşlarımıza, destek veren herkese teşekkür ediyor yeni yılın barış huzur refah ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Aras nehrinin iki yanında bulunan tel örgülerle ayrılan Azerbaycan Türklerinin tel örgüleri kaldırarak bir araya gelmek istemesi sonucunda

O dönem, Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Başkanı olan Umummilli Lider Aliyev, Yüksek Meclisi toplayarak 16 Aralık 1991 de aldığı karar ile 31 Aralık’ın “Dünya Azerbaycanlılar Hemreylik Günü” olarak kutlanmasına karar verdi. Azerbaycan Parlamentosu da, 1992 yılında, aynı içerikli bir karar almasıyla 31 Aralık, “Dünya Azerbaycanlılar Hemreylik Günü” birlik ve dayanışma Bayramı olarak kutlamaktadır.

Bu bayram bugün itibari ile yaklaşık 70 ülkede çeşitli etkinlikler düzenlenen, Azerbaycan Türklerinin birlikteliğinin sembolü halini alan “31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” yani Daynışma günüdür. Bu sebeple bizde Manisa’da bu kutlamayı gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Gece Halk dansları ile başladı, Dr. Burak Yenikaya ve Mir Ismayıl Rzayev saz ve gitar dinletisi  ile izleyenlere keyifli  dakikalar yaşattılar. Eğlence Bakü’den gelen Sheron Gurubunun şerkıları  ile sona erdi.

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.