Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Manisa'da Depremzede çocuklar psikososyal desteğiyle zorlu süreci atlatıyor

AFAD Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde deprem bölgelerinden Manisa’ya gelen depremzedelere yönelik psikososyal destek ve geliştirici aktiviteler programı uygulanıyor.

MANİSA- İLÇELER 4.03.2023 00:00:00 1099 0
Manisa

 

 

 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Manisa’daki yurtlarda ve gençlik kamplarında kalan depremzedelere yönelik psikososyal destek veriliyor. Program kapsamında depremzede ailelere destek ekipleri ve gençlik merkezleri gönüllüleri tarafından çeşitli aktiviteler uygulanıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, depremzede vatandaşların moral ve motivasyonunu üst seviyede tutmaya çalıştıklarını söyledi. Öztürk, "AFAD Başkanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Manisa Valiliğimiz koordinesinde Manisa'ya gelen, yurtlarımızda, Kula gençlik kampımızda ve Kırkağaç gençlik kampımızda kalan depremzedelerimiz için psikososyal destek çalışmalarının yanı sıra çocuk etkinlik bölümleri, satranç, resim boyama ve mangala gibi birçok aktiviteler düzenliyoruz. Aktivite ve etkinliklerle misafirlerimizin moral ve motivasyonunu en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Bütün sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerimizin amacı depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sararak psikolojik destek vermektir. Bu programla deprem sonrası oluşan sorun ve sıkıntıları gidermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.