Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MANİSA'DA BULGARİSTAN GÖÇMENLERİ OY KULLANIYOR

Manisa’da 5 bin çifte vatandaş Bulgaristan seçimleri için sandık başında Bulgaristan'daki genel seçimler kapsamında Manisa’da yaşayan çifte vatandaşlar oy kullanmaya başladı.

MANİSA-GENEL 2.04.2023 20:41:00 1072 0
MANİSA

 

Manisa’da 5 bin çifte vatandaş Bulgaristan seçimleri için sandık başında Bulgaristan'daki genel seçimler kapsamında Manisa’da yaşayan çifte vatandaşlar oy kullanmaya başladı. 5 bin seçmenin oy kullanması bekleniliyor.

Bulgaristan’daki genel seçimler kapsamında Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar oy kullanmaya başladı. 24 ilde kurulan 162 sandıkta çifte vatandaşlığa sahip olan seçmenler 08.00 itibariyle oy kullanmaya başladı. Manisa’da da Karaağaçlı İlkokulu’nda 1 sandık, Güzelyurt TOKİ İlkokulu’nda 1 sandık ve Akmescit Mahallesi Cumhuriyet İlkokulu’nda 1 sandık olmak üzere toplam 3 sandık kuruldu. 5 bin seçmenin oy kullanması bekleniliyor.

BAŞKAN HAFIZİSMAİLOĞLU;

“BULGARİSTAN’DA BİZSİZ HÜKÜMET KURAMAZLAR”

Manisa Rumeli Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Altan Hafızismailoğlu,

“2,5 senedir maalesef hükümet kurulamıyor, bir hükümet boşluğu var. Biz vatandaşlar olarak, oyumuzu kullanıyoruz.Türkiye’de 24 ilde 162 sandıkta toplam oy kullanması gereken 300 bin seçmen var. Bu 5’inci seçim, iyi bir katılım bekliyoruz. Bu sefer hükümetin kurulacağını düşünüyoruz. Herkesi sandığa davet ediyoruz. Gelsinler sandığa, kimliğe sahip çıksınlar. O pasaportun değerini bilsinler. Bulgaristan’da bizsiz hükümet kuramazlar. Manisa’da Akmescit, Karaağaçlı ve Güzelyurt mahallelerinde 3 sandık var, yaklaşık 5 bin seçmen var. Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin 36 milletvekili var. Bu hareket daha çok Türklerin hakkını savunmakta ve aramakta, bizde açık söylemek gerekirse onlara destek oluyoruz. Hedefimiz 40 milletvekili. Yüzde 20’yi bulursak, hükümette etkili olacağız” diye konuştu.

“BU SEÇİMİN SONUCUNA GÖRE BULGARİSTAN’DAKİ AZINLIK TÜRK VE MÜSLÜMANLARLA İLGİLİ 1989 ÖNCESİ YAŞANANLAR BİR DAHA YAŞANMAYACAK”

Oy kullanmaya gelen vatandaşlardan Mustafa Kader, “Mevcut 36 milletvekilimiz var, bunu 40’ın üzerine çıkarabilirsek, gerçekten anahtar parti konumunda olunacak. Daha önceden 2 sefer hükümet ortağı olduk, tekrar hükümet ortağı olma şansımız olacak. Bu olduğu zaman özellikle Bulgaristan’daki azınlık Türk ve Müslümanlarla ilgili 1989 öncesi yaşananlar bir daha yaşanmayacak, oradaki insanlarımızın hakları verilecek. Ben 1960 yılında geldim. Orada Bulgarca ve Türkçe eğitim alıyordum, şuan orada Türkçe eğitim yok. 40’ın üzerinde milletvekili çıkardığımızda ve hükümet ortağı olduğumuzda tekrar buna dönme şansımız olacak. Oradaki haklarımızı tekrar geri alma şansımız olacak” diye konuştu.

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.