Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Manisa’da Binlerce vatandaş sabahın erken saatlerinde sandıklara koştu

Manisalılar 08.00 itibari ile oylarını kullanmak için okullara akın etti. Vatandaşlar oylarını kullanmak için sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruklar oluşturdu.

MANİSA-SEÇİM 14.05.2023 16:03:00 1966 0
Manisa’da Binlerce vatandaş sabahın erken saatlerinde sandıklara koştu

 

 

 

    

Manisalılar 08.00 itibari ile oylarını kullanmak için okullara akın etti. Vatandaşlar oylarını kullanmak için sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruklar oluşturdu.
Hamileler,sakatlanan sporcular,80 yaş üzeri yaşlılar bastonlarının desteği ile sandıklara gelirken bazıları ise tekerlekli sandalye yardımıyla oylarını kullandı.Bazı vatandaşlar oy sandığına ambulansla taşındı.Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise Muradiye Atatürk İlkokulunda oy kullandı. 
Özel 23 Nisan’da Akçay Cemal Ergün’de oyunu kullandı.Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise eşi Şeyda Ergün ile geldiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ilkokulunda 1169 nolu sandıkta oy kullandı.TBMM önceki dönem Başkanı Bülent Arınç’ın milletvekili 4. Adayı Ahmet Mücahit Arınç Murat Germen ilkokulunda kullandı.AKP 1. Sıra adayı sanatçı ve hukukçu, yazar Bahadır Yenişehirlioğlu Akhisar Misaki Milli ilkokulunda kullandı.  
  
MANİSALILAR  SANDIKLARA KOŞTU

1 milyon 106 bin 161 seçmenin bulunduğu kentte, 3 bin 573 sandık kuruldu. Özellikle yaşlı vatandaşlar oylarını kullanmak için sabah saatlerini tercih etti, seçime katılımın yoğun olduğu görüldü Engelli seçmenler de seyyar sandıkların yanı sıra yakınlarının yardımı ile okullara gelerek oyunu kullandı. Hastanede sağlık hizmeti alan yatağa bağımlı hastalar da 112 acil sağlık ve evde bakım hizmetleri ekipleri eşliğinde sedyeyle oy kullanacakları sandıklara taşındı. Bu seçimde ilk kez oy kullanacak olan gençlerin de seçime ilgisinin yoğun olduğu görüldü, gençler büyük bir heyecanla ilk oylarını kullandı. 
Sandık görevlileri oy kullanacak vatandaşların bilgilerini kontrol ederek paravanların ardında oylarını kullanmalarını sağladı. Kent genelinde 4 bin 596 polis ve jandarma da seçim güvenliği için görev yapıyor. Manisa genelinde 20 siyasi parti seçime girerken, 3’ü bağımsız olmak üzere 203 milletvekili adayı meclise girmek için yarıştı. Manisa, TBMM’ye 10 milletvekili gönderiyor.
Anneler Günü’nün seçim gününe denk gelmesi ile birlikte kadın seçmenler iki heyecanı bir arada yaşadı. Birçok anne çocukları ile birlikte oy kullanmaya geldi ve sandıklara seçim zarflarını evlatları ile birlikte attı. Seçim pusulalarının uzun olması nedeniyle de katlama işlemleri zaman zaman uzun sürdü. Vatandaşlar uzun olan oy pusulalarını dikkatli şekilde zarflara koyarak katladıklarını anlattı.

ÖZEL BASININ KARŞISINDA EŞİNİN ANNELERİ GÜNÜ KUTLADI

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili 1. Sıra Adayı Özgür Özel, bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda 1161 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
  Özgür Özel’e eşi Didem ve ilk kez oy kullanan kızı İpek Özel eşlik etti. Özel, oyunu kullanırken duyduğu heyecanı belirtti ve bugünün farklı bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Uzun yıllardır siyasetle uğraşan biri olarak bu seçimlerin sonuçlarının önemli bir dönüm noktası olacağını ifade etti.
Eşinin hem Eczacı hem de anne olduğunu 14 Mayıs’ın hem Eczacılar Günü hem de Anneler günü olduğunu kaydeden Özgür Özel, özellikle bugünün kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını çünkü kızı İpek ile birlikte ilk kez oy kullanacak olmanın heyecanını yaşadığını belirtti.
  Özel, demokratik sürecin bir parçası olarak çocuğuna vatandaşlık bilincini aşılamak ve onu seçimlerin önemini kavramaya teşvik etmek istediğini dile getirdi. 
 Özgür Özel, seçmenlerin sandığa giderek oy kullanmalarının demokrasinin en temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, herkesin bu hakkını en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, seçim sonuçlarının ülkenin geleceği üzerinde etkili olacağını ve vatandaşların tercihlerini özgürce ifade etmelerinin demokratik bir toplumun gerekliliklerinden biri olduğunu belirtti. 
 Özel, oy kullanma sürecinin demokratik bir toplumun gücünü ve iradesini temsil ettiğini vurgulayarak, herkesin seçimlere aktif katılım göstermesini ve demokratik sürecin sağlıklı işlemesi için sorumluluk almasını istedi.
  Özel, seçimlerin ülkenin geleceği üzerinde önemli bir etkisi olduğunu hatırlatarak, vatandaşların bu sürece aktif olarak dahil olmasının demokrasinin temel prensiplerinden biri olduğunu dile getirdi.

MHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ AKÇAY UNCUBOZKÖYDE OYUNU KULLANDI

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Erkan Akçay, oyunu 1504 Nolu sandıkta oyunu kullandı. Erkan Akçay, eşi Naciye Akçay ile birlikte oyunu Yunusemre Cemal Ergün Ortaokulu’nda oyunu kullandı.
  Akçay’a, MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Nazmi Akçay, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten eşlik etti. 1504 Nolu sandıkta oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Akçay, seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini etti. 
  Erkan Akçay, 
“Ülkemizin içinde bulunduğu hedefler bakımından ve yükselişe geçtiği, dünyanın ufkunda bir yıldız gibi parlayan Türkiye’nin çok önemli bir seçimi gerçekleşiyor. İnşallah 21. asır Türk asrı olacaktır. Milletimizin bu yönde bir irade koyacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ 1. SIRA ADAYI SUNAT’TA OYUNU 23 NİSAN İLKOKULUNDA KULLANDI

İyi Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa 1. Sıra Milletvekili Adayı Şenol Sunat, oyunu 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu’nda kullandı. Şenol Sunat’a İyi Parti Manisa İl Başkanı Zafer İksir, İyi Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan eşlik etti. Şenol Sunat, 1167 Nolu sandıkta oyunu kullandı. Oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Sunat, 
 “Oyumuzu kullandık. Uzun süredir Manisa’daydık. Çalışmalarımızı huzurlu bir ortamda gerçekleştirdik. İnşallah bugünde bir sıkıntı olmadan demokrasimize gölge düşmeden bu seçimi bitiririz. Sayımlarda ona göre olur. İnşallah milletimizde huzurlu bir güne ertesi gün uyanır diye düşünüyorum. Bu seçimlerimizin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını ayna zamanda birliğimize, dirliğimize vesile olmasını temenni ediyorum. Türkiye demokrasi açısından zaman zaman kesintilere uğramış da olsa demokrasiyi hazmetmiş bir millettir. Seçimlerin inşallah sonuçlarıyla herhangi bir sıkıntı yaşanmadan sonuçlanmasıyla bunun ispatı da olacaktır. Manisa’mıza inşallah hayırlara vesile olur. Türkiye’miz iyi olacaktır, Manisa’mız iyi olacaktır” diye konuştu.

AKP MKYK ÜYESİ BAYBATUR’UN SANDIK ADRESİDE 23 NİSAN

AK Parti Manisa 2. Sıra Milletvekili Adayı Murat Baybatur, eşi Esra Baybatur ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulunda 1179 nolu sandıkta oyunu kullandı.  
 Baybatur, demokrasinin temel unsurlarından biri olan oy kullanma hakkının önemine vurgu yaparak, vatandaşların aktif katılımıyla demokratik sürecin sağlıklı bir şekilde işleyeceğine inandığını dile getirdi. Ayrıca, milletin iradesinin sandıkta tecelli ettiğini ve bu iradenin ülkenin geleceği üzerinde belirleyici olduğunu belirtti. Baybatur, seçimlerin demokratik bir toplum için vazgeçilmez olduğunu ve milletin geleceğini etkileyen bir süreç olduğunu hatırlatarak, bu sürece aktif katılımın önemini vurguladı. Milletin iradesinin yerine getirilmesiyle birlikte memlekete hayırlı bir dönemin başlayacağını ifade etti.

VALİ KARADENİZ’İN OY ADRESİ MURADİYE ATATÜRK İLKOKULU

Manisa’da Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Genel Milletvekilleri seçimleri kapsamında Manisa protokolü ve milletvekilleri de oyunu kullandı. 
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, eşi Zehra Karadeniz ile birlikte Yunusemre ilçesinde bulunan Muradiye Atatürk Ortaokulu’nda kayıtlı olduğu 1386 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Vali Karadeniz, seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.

Ahmet ÜNSAL


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Çarşamba 24.8 ° / 13.3 ° false
  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.