Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Manisa'da 100. Yılında Türkiye Yüzyılı Vizyonu Programı Yapıldı

Manisa Valiliği koordinesinde Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye Yüzyılı Vizyonu kapsamında program düzenledi

MANİSA-GENEL 28.01.2023 00:00:00 1140 0
Manisa

 

 

.

Saruhan Hotel’deki programda Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanları Hukuk Politikalar Başkanvekili Mehmet Uçum, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, Aile ve Sosyal hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş birer konuşma yaptı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci kulüpleri de katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hukuk Politikalar Başkanvekili Mehmet Uçum, “21. Yüzyılda dünyanın içinde bulunduğu Türkiye’nin yeri nedir? Dünyanın içinde bulunduğu duruma baktığımızda çok net bir biçimde görüldüğü gibi dünyada çıplak üs savaşları önemli hale geldi. Bütün dünyayı değerlendiğimizde ekonomik savaşlar, askeri savaşlar, siyasi savaşlar çok açık bir biçimde herhangi bir hukuk veya diplomasi referansa dayanmadan yürütülmekte. Ve yine dünyanın bugünkü durumuna baktığımızda milli devletler, ulusal devletler küresel güçlerle ciddi bir çatışma halinde. Hakikaten hiçbir referansın kalmadığı ne hukuk alanında ne diplomasi alanında kalmadığı adeta bir kauçuk dönemden geçiyoruz. Böyle bir dünya içerisinde Türkiye 21. Yüzyılın başında tam bağımsızlık mücadelesinde çok önemli mesafeler kat etti. Bu mücadele henüz tamamlanmış bir mücadele değil. Önemli olaylardan birisi de 2023 seçimlerinde Cumhuriyet’in 100. Yılında yapacağımız bu seçimlerde bu seçim sürecinin Türkiye’nin sadece iç dinamiklerinden kaynaklı bir süreç olmadığı, ortaya çıkmasıdır. Gerçekten baktığımızda Türkiye’nin seçimleri dünyanın bütün güçlerinin, Batı’nın bütün güçlerinin, çeşitli güç odaklarının merkezinde olan bir seçim süreci olarak yaşanıyor. Biliyorsunuz 10 Mart tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği kararla 14 Mayıs’ta 2023 seçimleri yapılacak. Hem Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak.

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.