(MHA) Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Akhisar, Alaşehir, Salihli, Soma ve Turgutlu NSM Büro Amirlikleri ile birlikte 1–28 Şubat 2026 tarihleri arasında uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan, nakleden ve kullanan şahıslara yönelik kapsamlı çalışmalar yürüttü. Operasyonlar, şehir genelinde uyuşturucu suçlarının önlenmesi ve organize suç örgütlerinin çökertilmesi amacıyla titizlikle gerçekleştirildi.
Yapılan operasyonlar sonucunda toplam 385 olay meydana gelirken, 468 şüpheli şahıs yakalandı. Bu kişilerden 85’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca, daha önce aranan 138 şahıs da emniyet güçleri tarafından yakalanarak adli işlemleri başlatıldı.
Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler dikkat çekici miktarlarda. 91.427 adet sentetik ecza (hap), 342 gram esrar, 703 gram metamfetamin ve 5.127 gram sentetik kannabinoid (bonzai) hammaddesi ele geçirildi. Ayrıca 35 gram kokain, 548 gram bonzai, 571 gram skank ve 1.027 adet ecstasy de operasyonlar sırasında ele alınan maddeler arasında yer aldı.
Uyuşturucu ticaretine yönelik ekipler, aynı zamanda suç örgütlerinin faaliyetlerini engellemek için silah ve araç gereçlere de el koydu. 9 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız tüfek, 31 fişek ve 4 hassas terazi ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 47.905 TL nakit de emniyet birimleri tarafından muhafaza altına alındı.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan, halkı zehirlemeye çalışan şahıslara karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. İl genelinde düzenli denetimler ve operasyonların devam edeceği, suçla mücadelenin toplum güvenliği açısından önemine dikkat çekildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.