Bugün, 1 Haziran 2024 Cumartesi

Manisa'da 475 Çölyak Hastası Var

0

BÖLGE 14.10.2016 14:59:15 1233 0
Manisa

Prof. Çelebi, kendilerini üniversitede ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, ziyaret için teşekkür etti.

Yeni kurulan bir dernek olduklarını ve Manisa ile ilçelerindeki tüm çölyak hastalarına ulaşmayı amaçladıklarını belirten Halim Şivecan; çölyakın önemli bir hastalık olduğunu, beslenme konusunda özel gıdaya ihtiyaç duyulduğunu ve bu konuda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Şivecan, “Tıp dilinde glüten enteropatisi olarak adlandırılan çölyak hastalığında; buğday, çavdar, arpa ve yulaf proteinine karşı aşırı duyarlılık oluşmakta; çocuklarda ishal, kusma, karın ağrısı, gelişme geriliği, iştahsızlık, zayıflama, adale erimesi, bağırsakta gaz birikimi sonucu karın şişkinliği, kansızlık ve vitamin eksikliği görülmektedir. Hastalık bazen kansızlık, karaciğer yağlanması gibi bağırsak dışı vücut organlarında meydana gelen hasarlarla kendini gösterirken, sessizce de ilerleyebilir” dedi.

Şivecan, çölyak hastalığının glütensiz diyetten başka bir tedavisinin olmadığını belirti. Her yüz kişiden birinde görülen hastalığın, 1 milyon 350 bin nüfuslu Manisa’da 475 kişide görüldüğünü söyleyen Şivecan, yaklaşık 900 kişinin Çölyak hastası olduğunun farkında olmadığını kaydetti.

Manisa’da çölyak ve organik beslenme konularında farkındalık yaratmak, bilgilendirmek, önemini vurgulamak ve Manisa’daki çölyaklıların yaşam kalitelerini artırmak amacı ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile işbirliği yapmak istediklerini ifade eden Şivecan, “Dernek olarak bize göstermiş olduğu yakın ilgi ve verdiği destek sözü için Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’ye çok teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Halim Şivecan, çölyak hastalarının kendilerine ulaşmak için interneti ve sosyal medyayı kullanabileceklerini belirterek, ‘Çölyak Manisa’ ile arama yapılabileceğini ve 0 507 900 00 45 numaralı telefondan da kendilerine ulaşılabileceğini kaydetti.

HABER MERKEZİ

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: manisada-475-colyak-hastasi-var
  • Cumartesi 32.4 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 34 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.4 ° / 18.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.