Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Manisa Türkiye Değişim Partisi Ege Bölge Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Manisa İl Başkanı Hüseyin Surel ev sahipliğinde düzenlenen Ege Bölge Toplantısına katıldı.

MANİSA-GENEL 4.02.2023 18:13:00 1134 0
Manisa Türkiye Değişim Partisi Ege Bölge Toplantısına  Ev Sahipliği Yaptı

 

 Yunusemre ilçesinde bulunan bir otelde gerçekleşen programa siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. 
Türkiye Değişim Partisi Manisa İl Başkanı Hüseyin Surel, Genel Başkan Mustafa Sarıgül’ü Manisa’da ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, toplantıya katılan herkese teşekkür etti. 


Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Şehr-İ Şehzade Manisa’dayız. Türkiye’nin tarım, ticaret ve sanayi şehri. Biliyorum kıymetiniz bilinmiyor. Ama biz buradayız merak etmeyin. Gündem yoğun, gündem netameli. ve bıçak sırtı iktidar ve muhalefet üretemiyor. yeni şeyler sunamıyor. 6'lı masanın da iktidarında ayakta duracak mecali yok. Söylüyorum  20 yıllık iktidar ezdirdi, bıktırdı, bezdirdi.  Sesinize ses olmaya geldik. Ne kör, sağır ne de dilsiziz. Değişimin neferleriyiz. 14 Mayıs'ta Manisa'nın desteğine talibiz. Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş gönlünüzü ferah tutun. heybetinizi Spil Dağı’ndan. Vakarlı duruşunu 3 bin 500 yıllık tarihinden alan Manisa. Bugün bir başka güzel başka heyecanlı. Değişimin sesini duyar gibiyim” dedi.  

Sarıgül, “Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. En çok üzüm, pamuk, tütün ve zeytin bu topraklarda yetişiyor. Ya çiftçi aynı oranda mı destekleniyor hayır. Köylü üretecek, kazanacak ki sofralarımızda ekmeğimiz aşımız olsun. destek verilmediğini sız benden daha iyi biliyorsunuz.  Tarımın dünyada stratejik önemini  'tahıl koridoru' krizinde gördük. Şükür ki çözüldü. eğriye eğri doğruya doğru. Cumhurbaşkanının aldığı tavrı takdir ediyoruz. amma velakin. Eksiklikler almış başını gidiyor. yaşayarak bunu hissediyoruz, hissediyorsunuz. Tarım Kanunu'na göre;  milli gelirin yüzde 1'i oranında sizin cebinize girmesi lazım,  girmiyor. hesabını sormayalım mı şimdi bunun cennet gibi topraklarımızda üretilen üzümün değerini hakkınca pazarlayabiliyor muyuz?  Soruyorum size.  Türk Hava Yolları dünyada bir marka olmuştur. İnanıyorum ki üzümü de bir marka haline getirebiliriz. Üreticilere, banka ve tarım kredi kooperatiflerinden çektikleri kredilerin faizlerini yüzde 0'a indireceğiz. Bu lafta değil beni bilen bilir. haciz köylüye gider mi Allah aşkına soruyorum. Bakın açık yüreklilikle söylüyorum. Köylü haciz tedirginliği yaşamayacak. Çünkü Türkiye Değişim Partisiyle birlikte haciz tarihe gömülecek. Yüzde 1 devlet desteğini çiftçiye vereceğiz. Aileler ele güne muhtaç olmayacak. destek programlarımız hazır. Her birinizin kapısını tek tek çalacağız ben dahil. Bankadan paranızı çekeceksiniz. Gidip tohumunuzu ekininizi alıp gönül ferahlığı ile ekeceksiniz, topraklarınız huzurla bereketlenecek. Türkiye çok zengin bir ülke kaynaklarımız deyim yerindeyse fışkırıyor ama kullanamıyoruz. Yani şimdi hasta garantili hastahaneler, yolcu garantili köprüler var ya hani Manisa’nın güzel insanları çiftçiye garanti neden verilmiyor. Bakın ilk kez burada söylüyorum. bu bizim projemiz olacak.  Üreticiye yemi, gübreyi ve traktörü ücretsiz biz vereceğiz. Elinizde olan traktörü de yenileyeceğiz. Türkiye Değişim Partisi iktidarında çiftçimiz rahat bir nefes alacak. Tarlada fabrikada üretim. Kamuda dürüst yönetim. Çiftçi ekecek. Yıl sonunda en az ekim masrafından fazlasını biz vereceğiz.  Tüm işlemlerde çiftçi belediyelerle veya bölgenin tarım bakanlık yetkilileriyle muhatap olacak. Aracılar olmayacak. Asil amacımız önceliğimiz tarım politikaların da iç piyasayı doyurmak. Bir de sırtınızdaki vergi kamburunu kaldıracağız. En büyük sorununuzu da biliyorum. Tütünün maliyeti 80 - 90 lira. Tüccar 55 lira veriyor. Tütüncü 100 lira istiyor. bu adaletsizliği yıkacağız. Sizlere güveniyorum. Beraber el ele vereceğiz. Tarımı hor görürsek, yarını zor görürüz. Bizim yönettiğimiz Türkiye, bolluk, bereket Türkiye’si olacak. bizim yönettiğimiz Türkiye, güler yüzlü, mutlu bir Türkiye olacak” diye konuştu. 
TDP Sarıgül konuşmasında daha sonra toplantıya katılan il başkanlarına ekonomiden eğitime, sağlıktan tarıma kadar partisinin politikaları hakkında bilgi verdi. 

 

Sarıgül, daha sonra partisini il başkanlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.