Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

MANİSA MÜFTÜLÜK VE TÜRKİYE DİYANET VAKFINDAN KERMES

Manisa il Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi görevli ve gönüllüleri işbirliğinde depremzedelere destek olmak amacıyla kermes düzenledi.

MANİSA-GENEL 24.02.2023 00:00:00 1226 0
MANİSA MÜFTÜLÜK VE TÜRKİYE DİYANET VAKFINDAN KERMES

 

 

 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizi derinden sarsan iki büyük depremin ardından devlet millet el ele vererek yaraları sarmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Manisa il Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi kermes düzenledi, 3 gün boyunca açık kalacak olan kermesin açılışına Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, eşi Zehra Karadeniz, Manisa İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, KADEM Manisa İl Temsilcisi Ümit Atman, sivil toplum kuruluyu temsilcileri katıldı.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, kermeste emeği geçenlere teşekkür etti. Karadeniz, “milletimiz çok büyük bir felaket yaşadı. Bu felaketin çok büyük özellikleri var. Birincisi şiddet olarak çok büyük bir deprem. Üst üste birden fazla büyük deprem yaşadık. İlk gün 7,7 ve 7,6 şiddetinde iki büyük deprem yaşandı. Yine birkaç gün önce Hatay’da bizlerin de yaşadığı depremlerden daha şiddetli bir deprem daha yaşandı o bölgemiz. Üçüncü yönü de o şehirlerimiz büyükşehirlerin toplandığı nüfus yoğunluğunun olduğu bir bölge. Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Adana gibi büyükşehirlerimiz var. 10 milyondan fazla nüfusun etkilendiği bir bölge. Ekonomik olarak da özellikle Türkiye’nin Ortadoğu’ya ihraç kapısının olduğu bir bölge. Milletimiz her zaman olduğu gibi bu depremde de büyüklüğünü gösterdi. Kenetlendi, bir araya geldi. İşini gücünü bırakıp destek olmaya çalıştı. Bizim millet olarak böyle bir coğrafyada yaşamamızın nedeni millet olarak kenetlenmemizdir. Manisa’ya da teşekkür ediyorum. İlk günden itibaren tüm halkımız bizi yardım konusunda sürüklemeye çalıştı. Yaraları sarmak için katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu kermeste bu çorbada tuzumuz. Katkımız olsun dilen insanlarımızın destekleriyle yapılıyor” diye konuştu.

Manisa İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, “Öncelikle milletimizin başı sağolsun. Milletimiz geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Asrın felaketi olarak adlandırılan bir büyük depremle karşı karşıyayız. Birçok insanımızı kaybettik. Yüzbinlerce insan evini terk etti. Başka şehirlere gitti. Orada kalan vatandaşlarımız çadır kentlerde, konteynırlarda yaşam mücadelesine devam ediyorlar. Bu uzun soluklu bir süreç. Bir anda bu insanların ihtiyaçlarını karşılamak kolay değil. Millet olarak ülke olarak ciddi bir seferberlik başlatıldı. Manisa’da da sayın valimizin önderliğinde belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın çok ciddi yardımlar toplandı. Camilerimizde, kuran kurslarımızda yardımlar toplandı. Deprem bölgesindeki ve Manisa’ya gelen depremzedelere yardımcı olmak amacıyla çalışmalar yürüttük. Bu kermes bunlardan biri.

Bu kermeste elde edelin gelirin tamamını depremzede kardeşlerimize bağışlayacağız. Bu kermese ürünüyle, emeğiyle, parasıyla, duasıyla katkı sağlayan tüm hayırseverlerimize, Manisalı kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güller, Manisa İl Müftülüğü olarak ilk günden itibaren nakdi 15 milyon liranın üzerinde Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkez üzerinden AFAD’a teslim edildiğini, 30 milyon liradan fazla da ayni yardımların yapıldığını belirterek, sadece İl Müftülüğü olarak şuan adar 45 milyon liradan fazla bir yardımın yapıldığını kaydetti. Konuşmaların ardından Müftü Güller tarafından dua edildi. Vali Karadeniz ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Gönüllüler tarafından yapılan ürünler incelendi.

+5


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.