Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Manisa Müftülüğü Engelli bireylerle kahvaltıda buluştu

Manisa İl Müftülüğü tarafından, "10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası" dolayısıyla engellilere yönelik kahvaltı programı düzenlendi.

MANİSA-GENEL 17.05.2023 17:30:00 1510 0
Manisa Müftülüğü  Engelli bireylerle kahvaltıda buluştu

 

 

 

 

 

İl Müftüsü Dr Hasan Hüseyin Güller, TDV Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde düzenlenen kahvaltı programında engelli vatandaşlarla bir araya geldi.  

 

Engellilik durumunun bir eksiklik olmadığını, engelli bireylerin Allah’ın rahmetine vesile olacağı bilinciyle, kendisiyle barışık olarak yaşamına devam ettiği sürece başarılı olacağını kaydeden Müftü Güller; “İnsanın ilahi hitaba muhatap oluşu, onu seçkin ve saygıdeğer kılmıştır. Fiziki olarak insanda bulunan engel her ne olursa olsun, insanın eşrefi mahlukat olmasına asla engel teşkil etmez. Her nimetin bir ecri olduğu gibi, her nimetten yoksun oluşun da Allah katında bir ecri bir karşılığı olacaktır. Yüce Rabbimiz “zerre kadar iyilik yapan da zerre kadar kötülük yapanda karşılığını görecektir” buyuruyor. Şu geçici dünya hayatı, ebedi olan ahiret hayatını kazanacak işler yapmanın fırsatıdır. Dünya hayatı cennetin sermayesidir. Nasıl ki bir iş kurarken belli bir bedel ödemek zorundayız, ortaya bir sermaye koyuyoruz. İlerde kurduğumuz o işin kara geçmesi, bize gelir kazandırması için o harcamayı yapıyorsak dünya hayatı da bir takım sıkıntı ve zorluklarla sermayenin yani bedelinin ödendiği ancak karşılığının ahirette alınacağı bir mekandır. İşin özü şudur ki herkes sağlıklı olmayı ister arzu eder ama Allahu Teala bizi bulunduğumuz durumla yaratmışsa böyle olmamızı istemişse ve biz de bunu sabırla karşılayabiliyorsak inşallah bunun karşılığı,ecri yüce Rabbimiz katında, öbür dünyada kat kat bizlere verilecektir.” ifadelerini kullandı. 

 

 

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın Engellilere karşı olan sorumlulukların bir kere daha hatırlanmasına vesile olduğunu kaydeden Müftü Güller; “Müftülüğümüz bünyesinde engelli koordinatörlüğümüzle beraber bir çok faaliyet yürütmekteyiz. Engelli Koordinatörümüz tarafından her cuma Hatuniye Camii’nden işaret diliyle hutbe canlı olarak sosyal medya hesaplarımızda yayınlanmaya devam ediyor. Kur’an kurslarında engelli vatandaşlarımıza yönelik kurslarımız bulunuyor. Engelli personelimize ve engelli ailelere ziyaretler yapıyoruz. Bizler sizin yanınızda olmak, sizlerin talepleri doğrultusunda hizmet üretmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Davetimizi kabul etmek suretiyle bize değer verdiğiniz ve kıymetli vaktinizi bizimle paylaştığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

Engelli dernek temsilcilerinin duygu ve düşüncelerini paylaştığı programda konuşan Spina Bifida Derneği Manisa temsilcisi Öznur Karaağaç; “Toplumumuzda engelli bireyler yıllarca acınacak ve saklanması gereken bireyler olarak algılandı. Evde kalan dışarıya çıkmayan, ailelerin utanç duyacağı bireyler olarak kaldı maalesef. Bugün geldiğimiz noktada ise biz artık dışarıdayız. Biz bir bireyiz ve kendimizi ifade etmek istiyoruz. Eğitimler alıyoruz, çalışıyoruz, sosyal hayatın içerisinde varız diyoruz. Sizlerle bir araya geliyoruz, inancımızın getirisi neyse onu yapmak istiyoruz. Bunun için sizlerle irtibata geçiyoruz. Bu güzel gelişmelerle birlikte Manisa’da engelli koordinatörlüğünün müftülüğümüz bünyesinde kurulmuş olması bizler için büyük bir kazanım. Bizlerle en baştan beri iletişimde olan, her durumda yardımımıza koşan engelli koordinatörlerimize, müftülüğümüzün her kademesinde bulunan hocalarımıza, böyle güzel sıcak aile ortamında bizleri bir araya getirdiğiniz, misafir ettiğiniz için sizin şahsınızda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 

 

Program İl Engelli Koordinatörünün tilavet ettiği Kur’an-ı Kerim’in ardından İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ceyhan’ın yaptığı dua ile sona erdi. Programa il müftü yardımcıları, şube müdürleri, engelli dernekleri temsilcileri, engelli koordinatörleri, manevi danışmanlar, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.