Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası tarafından istişare toplantısı düzenlendi

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sosyal Tesislerinde program düzenlendi.

MANİSA-GENEL 2.02.2023 00:00:00 1371 0
Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası tarafından istişare toplantısı düzenlendi

 

 

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, Manisa Sebze Meyve Komisyoncuları ve Tüccarları Derneği Başkanı Ömer Akagündüz ve pazarcı esnafı katıldı.

Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay programa katılan herkese teşekkür etti. Bulgay, pazarcı esnafının yerel ekonominin can damarı olduğunu söyledi.

Bulgay, “1 yılı aşkın süredir sizin gösterdiğiniz güven ve teveccühle göreve devam etmekteyiz. Geçen süre zarfında şahsım ve ekibim sorumluluk bilinciyle sizin verdiğiniz desteğe layık olabilmek için, heyecanımızı hiç kaybetmeden var gücümüzle hizmet etmeye çalıştık. Kısa zamanda çok iş başardığımızı düşünüyorum. Buraya gelen kalabalık, verilen destek bunun en güzel göstergesidir. Bütün esnaf arkadaşlarıma ve konuklara teşekkür ediyorum. Bugün ilk kez esnafımıza, özel bir sebep olmadan, gelişen olayları, çıkan kanun ve yönetmelikleri ve aynı zamanda icraatlarımızı anlatmak için çağrıda bulunduk. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerini davet ederek geniş tabanlı bir toplantı organize ettik. Tüm çabamız pazarcı esnaflarımız için bunu tüm içtenliğim ile söylüyorum” dedi.

Bulgay, “1 yıllık süreçte önce mali tablomuzu düzelttik. Şu an yolu yarıladık. Allah'ın izni ile çok kısa sürede tamamen üstesinden geleceğiz. Seçimde söz verdiğimiz vaatlerimizin, kısa ve orta vadede planladıklarımızın çoğunu yerine getirdik. Eksik kalanları da en kısa zamanda tamamlayacağız. Bu sürede Nurlupınar Pazarının üzerini kapattık, Karaköy pazarı elektrik şebekesini yeniledik. Perşembe pazarında söz verdiğimiz tuhafiye giriş çıkış yolunu açarak akşamüzeri trafik telaşını bir nebze hafiflettik. Laleli ve Perşembe pazarlarımıza mescit inşa ettik. Horozköy pazarında kanal çalışmamız devam ediyor. Her pazarımızda esnafımızın çadır açarken kullanacağı direk ve kancalar ile altyapı destekleri sağladık. Esnafımızın her sorununda 24 saat emrinde olduk. Belediyelerimiz ile tahsisat protokollerini yeniledik. İlk kez Ramazan ayı boyunca Perşembe pazarımızda esnafımızın orucunu açabilmesi için çorba ve ikram hayrında bulunduk. Ramazan ayında Şehzadeler Belediyemizin desteği ile Kurşunlu handa esnafımıza iftar yemeği tertip etti. Önceki dönem milletvekilimiz Sayın Muzaffer Yurttaş’ın önderliği ile Manisa'da ilk kez Ot Festivali düzenledik. Bunların hepsini sadece 1 yılda yaptık. Daha uzun vadede hayallerimiz var, sıra onlarda inşallah” dedi.

Pazarcılık mesleğinin çok önemli olduğunu kaydeden Bulgay, “Mesleğimiz kutsal bir meslek, dünyanın en eski mesleğidir. Bizler Ahi Evran kültürünü en iyi yansıtan esnaf temsilcilerindeniz. Bizler hizmet sektörünün ve tedarik zincirinin en önemli halkalarındanız. Pazaryerleri doğru analiz edildiğinde bulunduğu yörenin sosyolojik, kültürel ve de ekonomik yapısını en iyi tahlil edeceğimiz yerlerdir. Ve de en önemlisi pazarcı esnafı yerel ekonominin can damarıdır. Çağın yeniliği diye lanse edilen büyük sermaye grupları nerdeyse bütün pazaryerlerinin yakınlarına kadar açılıp esnafın ekmeğiyle oynarken, yatırımlarını başka şehir ve alanlarda kullanır iken pazarcı esnafı kazandığı para ile yerel ekonomiye can verir. Kazandığı parayı kendi şehrinin sanayisinde, lokantasında, kahvesinde, düğün derneğinde, eş-dost ve o şehrin insanlarıyla paylaşır. Pazarcı esnafı eczacı değildir, ama şifa dağıtır. Bugün eczanelerde ilaç olarak satılan mamullerin birçoğunun ham maddesi Pazaryerinde taze meyve sebze olarak satılmaktadır” dedi.

Vatandaşların çağrıda bulunan Bulgay, “Lütfen alış verişinizi pazar ve manav esnafımızdan yapınız. Bizler dar gelirlinin, emeklinin, asgari ücretlinin ve hatta toplumun her kesiminin taze sebze meyve ve tüm ihtiyaçlarını en ucuz temin edebileceği meslek grubuyuz. Garibin hikâyesini dinlemek için yine bir garip kulağı gerek: diyen Mevlana'nın sözüne uyarak bizleri bir garip kulağı ve gönlü ile dinlemeye ve anlamaya çalışın ve bize destek olun. Bu sadece halkımızdan değil, bütün Manisa kamuoyundan beklentimizdir. Özellikle belediyelerimiz daha sağlıklı ve hijyenik, sosyal donatılı modern pazaryerleri inşa ederlerse esnafımız, ama daha da ötesi Manisa halkı rahat alış veriş imkânına sahip olur. Beklentilerimizin gerçeğe dönüşmesi umuduyla biz büyük bir aileyiz” diye konuştu.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Hasan Geriter, yaptığı konuşmada müşteri memnuniyetine değindi. Geriter, pazara ya da manava gelen müşteri eğer ürün kötüyse 120 müşteriyi kaybettirdiğini ürün kaliteli ise kazandırdığının altını çizerek ürün kalitesinin önemli olduğunu söyledi.

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, kendisinin Ankara’dan hasta haliyle geldiğini ancak salonda istenen kalabalığın olmamasından dolayı serzenişte bulundu. Karaca, bu tür toplantıların önemli olduğunu bundan dolayı da odaya ve yönetime destek verilmesi gerektiğini kaydetti. Karaca, “Birlikte olursanız daha güçlü olursunuz” dedi.

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.