Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Manisa Konteyner Taşıyıcılar Kooperatifinde Hedef Daha İleriye

Manisa Konteyner Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Afşin, kooperatifi daha da ileriye götürmek için üyeleriyle birlikte var gücüyle çalışmaya devam ediyor.

MANİSA-GENEL 4.07.2023 18:10:00 1725 0
Manisa Konteyner Taşıyıcılar Kooperatifinde Hedef Daha İleriye

 

Manisa Konteyner Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Afşin, kooperatifi daha da ileriye götürmek için üyeleriyle birlikte var gücüyle çalışmaya devam ediyor.

 

Başkan Halil ibrahim Afşin, Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde Kadın erkek kuaförü olarak ticaret hayatına atıldı, şirketlerde şoförlük yaptı, konteyner sektörüne atıldı. 

 

Bu sektörde bir tır sahibi oldu. 2020 yılında arkadaşlarıyla birlikte Manisa Konteyner Taşıyıcılar Kooperatifini kurmaya karar verdi. 3. Dönem başkan yardımcısı olarak görev yaparken, 18. Haziran’da gerçekleşen genel kurul ile kooperatifin 4. Dönem başkanı seçildi. Kooperatif olarak bugün gerçekleştirdikleri konteyner taşımacılığı ile dünyanın bütün yükünü çekiyorlar.

Konteyner taşımacılığı büyük firmalara hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Halil İbrahim Afşin, “Ben Gölmarmara’da ikamet ediyordum 20 sene önce. Oradan Manisa’ya geldim. Esas benim mesleğim bayan erkek kuaförü. Tabi hayat bizi bu tarafa yönlendirdi. Manisa’da 2005 yılından beri ikamet ediyorum. 1 yıl kadar fabrika hayatım oldu. Sonra şirketlerde özel şoförlük yaptım. Ardından turizm şirketinde 8 yıl çalıştım bir otobüs firmasında şoför olarak. Sonra konteyner sektörüne atıldık. Yaklaşık 3 sene şoförlük yaptım. 1 sene sonra nasip oldu kendime bir tır aldım.  2020 yılında bir kooperatif kuralım dedik. 10 arkadaş birleştik. Kurduk kooperatifi. Üyelerimiz çoğalmaya başladı.  Vestel taşımacılığını ortak bir firmayla ihaleye girerek kazandık. Böyle olunca araç sayımız 115-120’ye kadar yükseldi. Ben kurucu üyeyim. 3 dönem başkan yardımcılığı yaptım. 4. Dönemde nasip oldu. 18 Haziran’da yapılan genel kurulda başkanlığa seçildim. Bu şekilde hayat bizi buralara getirdi. 62 üyemiz var ama sabit çalışan 37-40 aracımızla büyük firmalara hizmet veriyoruz. Bizim işimiz devamlı ithalat ihracat. Yurt dışı çalışıyoruz. Konteyner taşımacılığı yapıyoruz. Yüksek taşıma sigortalarımız var. Geçen sene İstanbul Lojistik Fuarına gittik.  Fuarda bize olumlu tepkiler geldi. O fuardan 4-5 firma bize dönüş sağladı. O firmalarla beraber çalışıyoruz. Güzel bir çalışma ortamımız var. genelde Ege Bölgesi olarak çalışıyoruz ama bizim çıkışlarımız her zaman İzmir Limanı ve Aliağa Limanıdır. Türkiye’nin her yerine de gidiyoruz. Güzel bir iş potansiyeli tutturduk. Günlük hareketlerimiz 40, 45-50 oluyor. Üyelerimiz memnun, personellerimiz memnun. 2020 yılında kurulan bu kooperatifimizi daha da ileriye götürmek istiyoruz” dedi.

Kooperatif olarak dünyanın yükünü çektiklerini açıklayan Başkan Afşin, “Firmalar acentelardan konteynerleri kiralıyor. Bize verilen bir numarayla limandan konteynerleri alıyoruz. Konteynerleri oradan alıp firmaya götürüyoruz orada yüklüyorlar. Tekrar gümrük limanına bırakıyoruz. Aklınıza gelebilecek her şey. Bu bölgede üzüm bağları çok. Bunları taşıyoruz, cam taşıyoruz, araba parçası taşıyoruz, klima, buzdolabı taşıyoruz. İtalya, Fransa, İngiltere gibi farklı yerler var. bunlar daha çok firmayı ilgilendiren konular. Biz sadece gidip İzmir Limanından konteyneri alıyoruz. Firmalar hangi ülkeye gideceğini ayarlıyor. Biz sadece müşterilerle ilgili limana bırakıyoruz. Bütün araçlarımızın hareketlerini görebiliyoruz. Nerede olduğunu, limana ne zaman yetişeceğini takip ediyoruz. Manisa Konteyner Taşıyıcılar Kooperatifi olarak karayolu taşımacılığı olarak dünyanın bütün yükünü çekiyoruz” diye konuştu.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.