Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Manisa Kızılay Şubesi 2023 Kurban Bağış Kampanyasını başlattı

Türk Kızılay Manisa Şubesi Manolya Meydanı karşısında bulunan alanda Kızılay’ın 155. Kuruluş yıldönümünde açtığı stant ile 2023 Kurban Bağış Kampanyasını başlattı.

MANİSA-GENEL 12.06.2023 14:17:00 1267 0
Manisa Kızılay Şubesi 2023 Kurban Bağış Kampanyasını başlattı

Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularını ön plana çıkaran Kurban Bayramı’nın bereketini, gelenekselleştirdiği vekâletle kurban kesim kampanyasıyla sofralara taşıyan Kızılay, bu dönem için hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl da "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla hayırseverlere seslenen Kızılay, vekâlet bedellerini de açıkladı. 

 

Kurban hisse bedelleri yurt içi için 5950 TL, yurt dışı için ise 2650 TL olarak belirledi. Kızılay bu yıl kendisine bağışlanan kurbanların büyük bölümünü deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Türk Kızılay Manisa Şubesi de kentin meydanı olarak kabul edilen Manolya Meydanı karşısında bulunan alanda Kızılay’ın 155. Kuruluş yıldönümünde açtığı stant ile 2023 Kurban Bağış Kampanyasını başlattı. Programda Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal her yıl olduğu gibi bu yıl da vekaletle kurban bağışı ilk yapan kişi oldu. 


Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Öner Gürsel, “Bu sene, milletimizin merhamet, şefkat ve dayanışma hasletlerinin sembolü Türk Kızılay’ın 155. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Afet örgütlenmesinden kan bağışına, uluslararası yardımlardan sosyal faaliyetlere, göç ve mülteci çalışmalarından ilk yardıma kadar geniş bir yelpazede insanların zor zamanlarında yanında olan Türk Kızılay, dünyaya model olan hizmetleriyle her geçen gün daha da büyüyerek ve gelişerek, yaraları sarmaya ve hepimize iyi gelmeye devam ediyor.  

Bizler, dokunduğu hayatları iyileştirmeyi ve insanlığa hizmette ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi sürdüren Türk Kızılay’ın mensubu ve gönüllüsü olmaktan gurur duyuyor, Türk Kızılay Manisa şubesi olarak ulusal ve uluslararası tüm faaliyetlerde şube çalışanlarımız, hayırseverlerimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte önde ve öncü olmaya gayret ediyoruz. İyiliğe dokunan herkesi en kalbi duygularımla selamlıyor, katkıları için teşekkür ediyorum. Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bu günlerde kurban bağış standımız ile şehrin merkezinde, online bağışlarınız için telefonun ucundayız. Neşe, kardeşlik, barış, merhamet ve sevginin hakim olduğu, insanların birbiriyle kaynaştığı, dayanıştığı, yardımlaştığı bir bayram için standımız her yıl olduğu gibi bu yıl da standımız arefe gününe kadar açık olacaktır. 

 

Bu yıl ki kurban vekalet ücretlerimiz yurtdışı için 2 bin 650 lira yurtiçinse 5 bin 950 lira olarak belirlendi. Kurban bağışı yapacak olan herkesin ibadetlerinin kabul olması dileğiyle, bayramınızı şimdiden kutluyorum” diye konuştu. Konuşmanın ardından Hatuniye Camii İmam Hatibi Hayrettin Çoban tarafından dua edildi. 
“Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” kampanyasını başlatan ve vekâlet bedellerini açıklayan Kızılay, gelenekselleştirdiği kampanyayla her bir kurbanın toplumun tüm kesimlerine ulaştırılmasını amaçlıyor. 

Türkiye dâhil 23 ülkede toplam 128 bin hisselik kurban kesmeyi hedefleyen Kızılay, Et ve Süt Kurumu iş birliğiyle hazırlayacağı kurban paylarının önemli bir bölümünü Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği afetzedelere et olarak dağıtacak. Kurban paylarından aşevlerinde sıcak yemek de yapacak olan Kızılay, Kurban Bayramı'nın getirdiği manevi atmosferi ve sevinci yıl boyunca yaşatmak için de Et ve Süt Kurumu iş birliğiyle kavurma konservesi de yapacak.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.