Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Manisa İl Halk Kütüphanesi E n Çok Kitap Okuyanları Ödüllendirdi

Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Manisa İl Halk Kütüphanesi, 59. Kütüphane Haftası kapsamında en çok kitap okuyanları ödüllendirdi.

MANİSA- EĞİTİM 29.03.2023 11:32:00 1340 0
Manisa İl Halk Kütüphanesi E n Çok  Kitap Okuyanları  Ödüllendirdi

 

 

Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Manisa İl Halk Kütüphanesi, 59. Kütüphane Haftası kapsamında en çok kitap okuyanları ödüllendirdi.  59. Kütüphane Haftası’nın teması “Kütüphane İyileştirir” olarak belirlendi.  Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi milletimizi hepimizi derinden üzmüştür. Bu yıl kütüphane haftasında çeşitli etkinlikler yapmayıp tanıtım bilgilendirme amaçlı faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Okuyucularımızı teşvik amacı ile bir yıl içinde çok kitap okuyan okuyucularımızı ödüllendirdik.  Gezici kütüphane aracımız 20 şubat 2023 gününden itibaren Hatay hayvan pazarı ve Narlıca mevki Afad çadır kentte kalan çocuklara yetişkinlere yönelik psikososyal destek etkinlikleri yapmaktadır. Mart ayı dahil 59 çeşit etkinlik yapılmış olup gezici kütüphane aracımız bölgede faaliyetlerine devam edecektir.”

Açıklamanın devamında, “İlimiz Manisa Merkezinde Kültür ve Turizm Bakanlığı teşkilatı içerisinde yer alan Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, halk arasında bilinen adıyla “Kitapsaray” 1945 yılından beri hizmet vermekte olup, kütüphanemizde 2022 yılsonu itibariyle;  80 bin 723 adet kitabımız mevcuttur. Kütüphanemizden 2022 yılında 195 bin 416 kişi faydalanmış bulunmaktadır. Kütüphanemizin üye sayısı 2022 yılı sonu itibariyle 58 bin 517 olup bu kişiler 2022 yılında 92 bin 402 adet kitabı evlerine ödünç alarak kütüphanemizden faydalanmışlardır. Ayrıca 2022 yılında 160 çeşit kültürel etkinlik yapılmıştır. Hafta boyunca Kütüphanemizi ziyaret eden öğrenci gruplarına Kütüphane Haftası’nın önemi anlatılacak, okuyuculara kütüphaneye üye olma, açık raf sistemi ve otomasyon sisteminden yararlanma konularda bilgilendirme hizmeti sunulacaktır” denildi.

Yetişkin kategorisinde; okuyucular Nuri Ahmet Meris, Elif Türk, Tahir Canuyar. Çocuk kategorisinde; Hiranur İşmen, Nisa Nur Dağlı, Yağmur Avcı. Şehzadeler Dr. İbrahim Türek Çocuk Kütüphanemizde en çok kitap okuyan; Fatih Dağlı, Rabia Aydoğan, Ayşegül Şahin. Mimar Sinan Çocuk kütüphanesinden Ece Taşkıran, Hüseyin Emir Toklu ve Ela Taşkıran’a ödülleri İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak tarafından verildi.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.