Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesinden anlamlı sergi

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi'nde görev yapan yüzde 90 görme engelli Tarih Öğretmeni Arzu Okumuş Engelliler Haftası nedeniyle "Tarihin izinde gençlik ve farkındalık" sergisi açtı.

MANİSA- EĞİTİM 16.05.2023 14:57:00 1604 0
Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesinden anlamlı sergi


 

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi'nde görev yapan yüzde 90 görme engelli Tarih Öğretmeni Arzu Okumuş   Engelliler Haftası  nedeniyle   "Tarihin izinde gençlik ve farkındalık" sergisi açtı.  

 

Sergi açılışına Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Pehlivan ve yönetim kurulu üyeleri, Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Bozoğlu, öğretmen ve öğrenciler  katıldı.
 

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Öğretmeni Arzu Okumuş sergi açılışında yaptığı konuşmada  “Öğrencilerimize bu projeleri Farkındalık oluşturmak ve arkadaşlarını daha iyi anlayabilsinler düşüncesiyle böyle bir proje ile değerlendirmeyi düşündük.
Böylece dokunarak Anıtkabir’e herkes gidiyor ve ziyaret ediyor fakat mimarisini nasıl bir mimari yapısı var zihinlerinde canlandıramıyorlar. Arkadaşlar dokunacaklar ve bir fikir edinebilecekler diye düşünüyorum. Öğrencilere farkındalık oluşturması amacıyla böyle bir ödev düşündük”  dedi.
 

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Bozoğlu ise “Güzel bir çalışma olduğunu gördüm. Ben emeği geçen öğrencilerime öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 

ENGELLİLER BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ
 

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş  ise projenin önemine vurgu yaptı. Yıldıray Demirtaş “En büyük engel, engelsizlik, farkında olmamak söylemlerde kalmayarak göze dönüştüren bunu öğrencilerine proje ödevleriyle yaptıran değerli öğretmenimize teşekkür ediyorum Engelliler bizim için kırmızı çizgimiz. İnşallah daha güzel projelere imza atacağız”  ifadelerinin kullandı.
 

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Pehlivan ise Görme engelliler bu toplumun bir bireyi olduğunu bu toplumda eşit şartlarda yaşayan insan olmak istediklerini söyledi ve sergide emeği geçenlere teşekkür etti.
 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.