Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Manisa genelindeki 5. Matematik Atölyesi Yunusemre TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu’na kazandırıldı

Manisa’da 5. Matematik Atölyesi TOKİ İlkokulu-Ortaokulu yapıldı

MANİSA- EĞİTİM 23.12.2023 23:28:00 1414 0
Manisa genelindeki 5. Matematik Atölyesi Yunusemre TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu’na kazandırıldı

 

Manisa genelindeki 5. Matematik Atölyesi Yunusemre TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu’na kazandırıldı. 
Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerdeki matematik önyargısını yıkmak ve matematik becerisini günlük yaşam becerilerine uyarlamak gibi birçok amaca ulaşmak için başlattığı Matematik Seferberliği Projesine TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu yeni açılan matematik atölyesi ile katkı sağladı. Açılışa Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Okul Müdürü Hakan Aytar katıldı. Kaymakam Kantay ve protokol üyeleri açılışı yaparak Matematik Atölyesini inceledi. 
İl Ar-Ge Birimi Matematik Koordinatörü Mustafa Sınır, Yunusemre’de ikinci olmak üzere Manisa’daki 5. Matematik Atölyesinin açıldığını belirterek il genelinde 21 atölyeye ulaşılacağını kaydetti.

Yapılan açıklamada, “Matematik Atölyeleri, öğrencilerin günlük hayat problemlerine karşı kendi çözüm yollarını oluşturma becerilerini geliştirmeyi ve matematik bilimine karşı olumlu duygular geliştirmelerini sağlamayı hedeflemektedir. Öğrenciler Matematik Atölyelerinde, geometrik ve cebirsel kavramların öğrencide anlamlı hale gelmesi amacıyla bilgisayar, mobil uygulama, simülasyon ve üç boyutlu modellemelerden faydalanmaktadır. Doğal sayılar, tam sayılar, kesirler, açılar, alan, hacim gibi çeşitli matematiksel kavramların günlük hayattaki önemini fark ederek bireysel ve takımlar halinde çalışırlar. Bu bağlamda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, öğretmen ve öğrencilerin katkıları ile okulumuz Matematik atölyesinde öğrencilerimize matematiği sevdirerek, sınıftan farklı bir ortamda onların matematik yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz” denildi.  CÜNEYT HASÇELİK
[23/12 13:51] CÜNEYT HASÇELİK: Manisa’da 29 Ekim Kadınları Derneği, Türk şair yazar ve öğretmen Hidayet Karakuş’u ağırladı. 29 Ekim Kadınları Derneği, Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında MASKİ İkiz Kuleler’de bulunan dernek binasında Hidayet Karakuş’u üyelerle buluşturdu. Karakuş, kitaplarını imzalattı.

29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan, Cumhuriyet’in 100. Yılında Hidayet Karakuş gibi değerli bir yazarı Manisa’da buluşturmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. 23 Aralık tarihinin Devrimci Kubilay’ın katledildiği gün olduğunu söyleyen Ayhan, Kubilay’ı andı. 
Şair Yazar Hidayet Karakuş, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını devrimci Kubilay’ı ve bu vatan için canını feda edenleri saygıyla andı. Karakuş, “Cumhuriyetimizin 100. Yılındayız ama içimiz buruk. Cumhuriyetimizin kazanımları birer birer elimizden alınıyor. Kazanımlarımız yok olmasın diye 29 Ekim Kadınları Derneğimiz, Atatürkçü Düşünce Derneğimiz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğimiz var. Bunlar gerektiğinde bir araya gelecek, gerektiğinde birlikte hareket edecek” dedi.

Hidayet Karakuş, ilk kitabını 1979 yılında yazarken, bugüne kadar 50’e yakın kitabı okuyucuyla buluştu.  İlkokulu köyünde okuduktan sonra 1964'te Isparta Gönen İlköğretmen Okulu'nu, 1966'da Selçuk Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nü bitirdi. Şiire okul sıralarında başladı. Şiirleri Çağrı, Ilgaz, Varlık, Forum, Şölen, Adam Sanat gibi dergilerde yayımlandı.
Hidayet Karakuş, 6 Eylül 1946’da Isparta Kurusarı da dünyaya geldi.  İlk şiir kitabı "Günaydın Gül Yaprağı", 1979’da yayımlandı. 1981’de yayımladığı ilk romanı "Yağmurlar Nereye Yağar" ile 1981 Mehmet Ali Yalçın Roman Ödülü’nü alan yazar, on yıl sonra yazdığı ikinci roman "Uykusu Derin Şehir" ile 1990 Ferit Oğuz Bayır Roman Ödülü’nü kazandı. Bu iki roman arasında daha çok şair kimliği ile ön planda oldu. Adana, Manisa, İzmir'de Türkçe öğretmenliği yaptı. 1992'de emekli oldu. 1993 yılında Sivas Katliamı’ndan eşi ile birlikte kıl payı kurtuldu. Bu katliamın toplumdaki ve bireylerin yaşamındaki etkilerini anlatan Şeytan Minareleri adlı romanıyla Türkiye’nin en önemli edebiyat ödüllerinden birisi olan Orhan Kemal Roman Armağanı’nın sahibi olmuştur. Ardından 2010 Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Roman Ödülü'nü kazandı. Bu romanın bir özelliği de “ve” bağlacını hiç kullanmamasıdır. Şiir dışında romanları, çocuk kitapları ve radyo oyunları vardır. Yaşamını İzmir’de sürdürüyor.
 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.