Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Manisa Filistin için tek yürek oldu

14 STK ve yüzlerce vatandaşın katıldığı eylemde Meydanda bulunan vatandaşlar İsrail’in yaptığı zulümlere karşı yüksek sesle Filistin halkının yanında olduklarını ifade ettiler.

MANİSA-GENEL 18.10.2023 06:25:00 1463 0
Manisa Filistin için tek yürek oldu


İşgal devleti İsrail’in gece saatlerinde Gazze’de bir hastaneyi bombalaması sonrası Türkiye genelinde başlayan İsrail protestoları Manisa’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yaşandı .

14 STK ve yüzlerce vatandaşın katıldığı eylemde Meydanda bulunan vatandaşlar İsrail’in yaptığı zulümlere karşı yüksek sesle Filistin halkının yanında olduklarını ifade ettiler.
 

 

Yaklaşık 10 gündür Gazze Şeridine saldırıp masum sivilleri katleden ve giderek saldırıların dozunu arttıran işgal devleti İsrail son olarak savaş hukukunu çiğneyerek Gazze’de bir hastaneyi bombaladı. İsrail’in yaptığı bu hain saldırı sonrası bin’e yakın Filistinli sivilin hayatını kaybetmesi bütün Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir öfkeye sebep oldu.

 

Türkiye’nin 4 bir yanında vatandaşlar sokaklara çıkarak Filistin halkına destek sloganları atarak İsrail’e lanet okudu. Manisa’da da vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanarak tekbirler eşliğinde İsraile lanet okudular. 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen İsrail’e tepki eylemlerine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Bilal Demir’in yanı sıra, İlim Yayma Cemiyeti, TÜGVA, Ensar Vakfı, Cihannüma, Hayrat Vakfı, İyilik Der, İHH, Memur-Sen, Genç Memur-Sen, Hak-İş, Anadolu Gençlik Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Mana-Der, Semerkand Vakfı gibi önde gelen STK temsilcilerinin yanı sıra birçok vatandaş katıldı.  
 

 

Oluşturulan araç konvoyu ile toplanarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanında bir araya gelen vatandaşlar, burada tekbirler eşliğinde Filistin halkına güçlü bir şekilde destek vererek, işgal devleti İsrail’e lanet okudular. Bir süre tekbirler ve sloganlar atan kalabalık, Gazze Şehitleri için edilen duanın ardından dağıldı.
 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: Manisa Filistin yürek
  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.