Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Manisa Cumhurbaşkanı seçimini böyle kutladı

Kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından Manisa meydanları bayram yerine döndü.

MANİSA-SEÇİM 29.05.2023 00:14:00 1795 0
Manisa Cumhurbaşkanı seçimini böyle kutladı

 

 

Manisa’da Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Tur sonuçları belli oldu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem Manisa’da hem de Türkiye genelinde birinci olarak Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı oldu.

Kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından Manisa meydanları bayram yerine döndü. 

 

Partililer araçlarıyla caddelerde konvoy oluşturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterleri, Türk bayrakları, AK Parti, MHP, Yeniden Refah Partisi, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) bayraklarıyla tur attılar. Manisa’da her zaman olduğu gibi zaferin merkezi, coşkusunun adresi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı (Manolya Meydanı) oldu. Cumhur ittifakına gönül verenler çalınan müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi. Manolya Meydanındaki kutlamalara AK Parti Manisa Milletvekilleri Bahadır Yenişehirlioğlu, Murat Baybatur, Tamer Akkal, Mücahit Arınç, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Hakan Lalebaş, HÜDA Par Manisa İl Başkanı Sait Seyitoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve binlerce vatandaş katıldı. 


14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu en fazla oyu alarak ikinci turda yarıştı. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’da birinci sırada yer aldı. Manisa’da ilk turda 47,15 oy alan Erdoğan, ikinci turda yüzde 50,19 oy aldı. İlk turda 46,08 oy alan Kılıçdaroğlu ise ikinci turda yüzde 49,81 oy aldı. İlk turda 468 bin 89 oy alan Erdoğan, ikinci turda oyunu 485 bin 399’a yükseltti. Kılıçdaroğlu oyun ise 458 bin 205’ten 481 bin 643’e çıkardı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa’da Ahmetli, Alaşehir, Demirci, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Selendi, Soma ve Turgutlu’da ilk sırada yer aldı. Kılıçdaroğlu ise, Akhisar, Gölmarmara, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde ilk sırada yer aldı. 
Manisa’da ilk tur seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 468 bin 89 oy alarak yüzde 47,15 oyla birinci olurken, Kılıçdaroğlu ise 458 bin 205 oy alarak yüzde 46,08 oyla ikinci olmuştu.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.