Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Manisa Çevre Platformundan Jes'e Hayır

Manisa Çevre Platformu Manisa Defterdarlığı önünde 18 yeni jeotermal kaynak arama ve işletme ruhsat sahası ihalesinin iptali için basın açıklaması yaptı.

MANİSA-GENEL 28.03.2023 11:59:00 1236 0
Manisa Çevre Platformundan Jes

 

 

 

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Şehzadeler, Salihli, Kula, Sarıgöl, Saruhanlı, Demirci, Akhisar, Gölmarmara, Turgutlu ve Ahmetli İlçesine bağlı Cambazlı Mahalle sınırları içinde kalan toplam 44 bin hektar arazideki 18 adet jeotermal kaynak arama ve işletme ruhsat sahasını ihaleye çıkaracak.

Manisa Çevre Platformu bileşenleri üyeleri de Manisa Defterdarlığı önünde basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Eyleme Manisa çevre dernekleri ile CHP, İyi Parti ve Gelecek Partisi Milletvekili aday adayları yoğun ilgi gösterdi.

Eylemciler, “Geleceğimiz için JES’lere hayır. Bu nasıl yeşil enerji beyni kuruttunuz zeytinleri. JES rant için eko kırımdır. Enerji yenilmez. Doğayla savaşma kaybediyoruz. JES yapma boşuna yıkacağız başına” afişleriyle tepki gösterdi.

Manisa Çevre Platformu Avukatı Yıldıray Şıvgan, “Karşımızdaki Defterdarlık binasının ikinci katında Yatırım İzleme ve Koordinasyon başkanlığınca “on sekiz adet Jeotermal Kaynak Arama ve Ruhsat İhalesi” yapılacaktır. Şehzadeler’de iki, Salihli’de iki, Sarıgöl’de bir, Kula’da iki, Saruhanlı’da iki, Demirci’de bir, Akhisar’da iki, Ahmetli’de bir, Gölmarmara’da üç ve Turgutlu’da bir adet olmak üzere 18 adet ihale yapılacaktır. İhaleye çıkarılan yerlere dikkat edin. Yurdumuzun en değerli birinci sınıf tarım arazileri. 2018 yılında o zamanki adıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Manisa ve İzmir valiliklerine gönderdiği yazıda “Malumunuz olduğu üzere Manisa ili içme suyunun tamamını, İzmir ili ise yüzde 40 oranında içme suyunu Gediz Havzası yeraltı suyu kütlelerinden temin etmekte, özellikle içme suyu temin edilen yer altı suyu kütlelerinde arsenik seviyesinin yüksek olması insan sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir. Bu bağlamda yazımız ekinde yer alan yer altı suyu kütlelerindeki arsenik değerinin eşik değerinin altına düşürülmesi maksadı ile havzadaki yer altı suyu kütlelerinde jeotermal ve madencilik faaliyetlerine yeni izin ve ruhsatların verilmemesi gerek

 


 


Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Anahtar Kelimeler: Manisa Çevre Platformundan ' Hayır
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false
  • Cuma 22.2 ° / 12.3 ° Şiddetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.