Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Manisa Çevre Müdürlüğü Ağlayan Kaya ve etrafını öğrencilerle temizledi

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, 1-7 Haziran tarihleri arası kutlanan Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Ağlayan Kaya ve etrafında öğrencilerle birlikte çevre temizliği gerçekleştirdi.

MANİSA-GENEL 6.06.2022 11:31:00 1781 0
Manisa Çevre  Müdürlüğü Ağlayan Kaya ve etrafını öğrencilerle  temizledi

 

 

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstiklal İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla Çevre Kirliliğine Elveda sloganıyla Ağlayan Kaya ve çevresinde çevre temizliği yapıldı. Öğrenciler, ‘Yeşili sev hayatı sev, Temiz hava solumak istiyorum,  doğa senin evin onu korumak senin görevin, çevremiz geleceğimizdir’ pankartları taşıyarak büyüklere mesaj verdiler.
Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Melih Melik Kara, “1-7 Haziran tarihleri arasında Türkiye Çevre Haftası’nı kutluyoruz. Bu kapsamda Şehzadeler ilçemizde bulunan Ağılayan Kaya ve etrafında çöp toplama etkinliği düzenledik. Sloganımız Çevre Kirliliğine Elveda. Bu kapsamda bize destek veren Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürümüze, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızla birlikte 250 civarında çöp torbası doldu. Şunu fark ettik çocuklarla beraber. Genelde atılan çöpler ambalaj atığı. Yani yediğimiz cips malzemeler, içtiğimiz pet şişe sular. Özellikle Ağlayan Kaya bölgesinde piknik yapan piknikçilerimize şunu söylemek istiyorum. Mutlaka piknik yapıldıktan sonra temizlenmesi gerekiyor çünkü topladığımız ürünlerin yarısı can şişe şeklinde, doğaya zarar verdiği gibi malum güneşten dolayı da yangın etkisi oluşturuyor. Dolaysıyla çevre hepimizin sahiplenmesi gereken, herkesin sahiplenmesi gereken, her yönüyle sahiplenmesi gereken bir konu. Destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. çocuklar yaptıkları bu etkinliklerle gördüğünü unutmuyor. Çocuklarda çevre bilincinin oluşmasına destek oluyoruz. Manisa’mız toprağıyla, havasıyla temiz olmayı hak eden bir şehir. Bunu da hep beraber korumalıyız” dedi. 
Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, amaçlarının öğrencilerde çevre bilincinin oluşmasını sağlamak olduğunu açıkladı. Gencay, çevreyi ve doğayı hep birlikte korumak gerektiğini vurguladı.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.