Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Enerjisa Üretim protokol imzaladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Enerjisa Üretim arasında işbirliği protokolü imzalandı. İ

MANİSA- EĞİTİM 11.07.2023 18:53:00 1473 0
Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Enerjisa Üretim protokol imzaladı

 

 

mzalanan protokol ile Enerjisa Üretim, Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na atölye, laboratuvar, donanım, alt yapı hizmetleri noktasında yatırım yapacak. Burada eğitim gören daha fazla öğrencinin yetişmesine katkı sunulacak. Özellikle kız öğrencilerin enerji alanında yetişmesi için teknik okullarına yönlendirilmesine destek verilecek.

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, MCBÜ ile kalıcı bir işbirliği anlaşmasını hayata geçirdiklerini kaydetti. Gürkale, Manisa Teknik Bilimler Yüksekokulu’nun Enerjisa Üretim işbirliği ile birlikte aslında buradaki gençlerimize enerji sektörünün geleceğin yatırımı olarak kalıcı şekilde çağının çağdaşı olan teknik atölye, laboratuvar, donanım, alt yapı hizmetlerine kavuşmasına amaçlıyoruz. Hem öğrencilerin hem akademik kadrosunun eğitim fırsatlarıyla daha fazla buluşması için sektör gönüllüsü olarak ve Enerjisa Üretim özel sektörün lideri ve öncüsü konumunda bir şirket olarak buraya yatırım yapmaya yapması, daha fazla genç öğrencinin enerji alanında yetişmesi, özellikle kız öğrencilerimizin de enerji alanında yetişmesinde teknik okullara yönlenmesi ve eğitilmesi yönünde desteklenmesi, İngilizce ve dijital verilerin gelişmesi için birçok buluşmasına amaçlıyoruz. Ekstra gayret gösteren öğrencilerin ve akademik personelin ödüllendirilmesi ve burada okuyan öğrencilerini Enerjisa üretim santrallerinde staj olanaklarıyla uygulamalı olarak becerilerinin gelişmesi ve Türkiye’nin enerjisi için mücadele veren şirketlerin ve bununda ötesinde dünyanın en iyilerinde yetişmiş insan kaynağı olarak gelişmesi, çalışması için yatırım yapmak üzere buradayız. Enerji sektörüne hizmet etmenin bu topraklara hizmet etmenin de önemli bir amacı olduğunu düşünüyoruz. Onun için kalıcı bir işbirliğiyle bunu taçlandırıyoruz. Yarın öbürsü gün Teknik Meslek Yüksekokulu’ndan çıkan kişilerin hak ettiği yerlere ulaşması ve başarılı olması için kalıcı daimi desteklerinizle özel sektör üniversite işbirliği için ileride de örnek gösterilecek, arkasında devamı gelecek bir iş buradayız” dedi. 
Gürkale, “Enerjisa Üretim bugün 23 santrali ile rüzgar, güneş, hidro, linyit, doğalgaz gibi 5 farklı teknolojiyi aynı anda bilen, kullanabilen insanların çalıştığı bir organizasyon.  Staj imkanı sağladığımız gibi bu okullarda okuyan öğrencilerimize santrallerimizde çalışma imkanı sunacağız. Özellikle kızlarımızın, genç kadınlarımızın burada istihdam edilmesine öncülük edeceğiz. Hem bize kazandıralım hem ülkemize kazandıralım” diye konuştu. 
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, üniversitelerin yerleştirdikleri, İstihdam ettikleri öğrencilerin sıralamasına, kalitesine göre bir sıralamaya gireceğini vurguladı. Üniversite sanayi işbirliğine önem vereceklerini kaydeden Ataç, “Çok büyük bir zincirimizin halkasına birini daha ekliyoruz. Enerjisa Üretim yapacağımız bu protokolle öğrencilerimizin burada, alternatif enerji kaynaklarında ve yenilenebilir enerji kaynaklarında yararlanmasını sağlayarak istihdamı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz teknik bilgi ve donanımla sahada uygulamalarını hayata geçirecek. Enerjisa kendi bünyesindeki alt yapı desteğin bizim okulumuzun öğrencileri için kullanacak. Enerjisa Üretim firmamıza üniversitemize ve öğrencilerimize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Rektör Ataç ve Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale işbirliği protokolünü imzaladı.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.