Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

MANİSA BAROSU 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMINI ETKİNLİKLERLE KUTLADI

Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Komisyonu Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103.yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı.

23.04.2023 16:26:00 1052 0
MANİSA BAROSU 23 NİSAN  ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMINI  ETKİNLİKLERLE KUTLADI

Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Komisyonu Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103.yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. Manisa Kadın ve Çocuk Komisyonu Başkanlığı tarafından Manolya Meydanında düzenlenen törende çocuklara balon dağıtıldı, yüzleri boyandı. 
Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona, çocukların bayramını kutladı, çocukların geleceğimizin teminatı olduğunu belirtti. 
Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Özge Aydın, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisimin açıldığı günün yıldönümü olarak ulusal bayram ve Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan etmesi ile Çocuk bayramıdır. Dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Unutmamalıdır ki çocuklar Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır. Barışın ve umudun simgesidir. Dolaysıyla çocukları mutlu edebilmek, onlara iyi bir gelecek sunabilmek ve topluma faydalı bireyler oluşturmak hepimizin görevidir. Manisa Barosu olarak ülkemizde yaşanan doğan afet nedeni ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında bir kez daha çocuk haklarına dikkat çekmek isteriz. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi tarihte en geniş katılımlı insan hakları bildirgesidir. Sözleşmenin ülkemizde kabulü ile birlikte çocuk haklarının korunması Türkiye için de bir yükümlülük haline gelmiş, bu yükümlülük gereği mevzuatımızda gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Ancak yapılan bu düzenlemelere rağmen ülkemizde halen çocuk haklarının korunması önde gelen sorunlardan biridir. Ülkemizde yaşanan doğal afet nedeni ile çocuğun üstün yaranının son derece önem arz ettiği günler yaşadığımız açıktır” diye konuştu.

 

 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.