Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Saffet Taşkıncan., Ekmek tek fiyattan satılmalı

Manisa’da şuanda iki farklı ekmek fiyatının bulunduğunu açıklayan Taşkıncan açiklamalarda bulundu.

13.07.2023 14:55:00 1094 0
Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Saffet Taşkıncan., Ekmek tek fiyattan satılmalı

Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Saffet Taşkıncan, ekmekteki yaşanan iki farklı ekmek fiyatının doğru olmadığını tek fiyattan satılması gerektiğini kaydetti.  

Taşkıncan, Manisa’da fırınların bakkallar odasına, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu belirtti. 


Manisa’da şu anda iki farklı ekmek fiyatının bulunduğunu açıklayan Taşkıncan, “Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde yapılan toplantıda 200 gram ekmek 7 lira olarak belirlendi. Yani kilosu 35 lira olarak belirlendi. Bu fiyatı aşmamak şartıyla bunun altında bir fiyat belirlenebilir. Farklı yerlere kayıtlı olan esnaflar var. İster istemez böyle olunca ortada farklı fiyatlar oluşuyor. Esnaf mağdur durumda kalıyor. Bir fırın ekmeği 7 liraya, başka bir fırın ise 7,5 liraya satıyor.  Birbirleriyle rekabet etmiş gibi oluyor. Bu durum bakkala olumsuz yansıyor.  7,5 lira olursa bakkalın kar marjı düzgün oluyor. Ama 7’ye çekerse kar marjı bakkalın tamamen düşüyor.  5 liradan 7,5 liraya çıkarken arada afaki bir fark ama günümüz şartlarında da bu elzem, kaçınılmaz bir durum. Bu zam yapılması gerekiyordu. İnşallah bu durum düzene girer. Ekmekte tek fiyat olsun. Vatandaşları düşünerek bir fiyat ayarlaması yapılmalı” diye konuştu.

 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.