Tarih: 03.11.2017 12:39

Manisa’nın Tarımı Bu Fuarda

Facebook Twitter Linked-in

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı ve çeşitli kurumların destekleriyle ‘Tekno Tarım 2017 Manisa 11. Uluslararası Tarım Hayvancılık Fuarı’ Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle kapılarını açtı. İzmir, Ankara, İstanbul başta olmak üzere 15’in üzerinde ilden 120 firmanın katıldığı fuar, 2-5 Kasım tarihleri arasında gezilebilecek. Fuarın açılış törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu ve Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Kaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerimiz İçin Saygı Duruşu

Fuarın açılış töreni öncesinde Hakkari’de şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Fuarın açılış töreninde sırasıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili İsmail Kaya, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ve Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap’ın yaptığı konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmasını yaptı. Başkan Ergün, tarımda ülkenin gözbebeği olan Manisa’da 11 yıldır tarım fuarının yapılmasının gurur kaynağı olduğunu söyledi. Fuara katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Ergün, katkılarının artarak devam edeceğini kaydetti.

“İlçelerimizde üreticilerimize yönelik projeler geliştirdik”

Başkan Ergün, “Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızı oluşturduk. İlk yılımızı keşif ve yarım kalan projeleri tamamlamakla geçirdikten sonra artık üreticimizin gelirlerini arttırmaya yönelik çalışmaların içinde yer almaya başladık. Demirci, Gördes, Saruhanlı, Alaşehir, Sarıgöl, Akhisar, Selendi, Kula, Kırkağaç gibi tarım ve hayvancılığın yapıldığı ilçelerimizde üreticimize yönelik projeler geliştirdik. Turgutlu, Ahmetli, Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Gölmarmara, Akhisar, Saruhanlı ve Yunusemre ilçelerimizde 14 adet Bağ Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları kurarak, üreticimize don olayları ve benzeri durumları önceden bildirme imkanı sağladık. Seracılığın geliştirilmesi noktasında yüzde 75 hibe destekli olarak Alaşehir-Demirci- Gördes-Kula-Köprübaşı-Kırkağaç-Selendi-Sarıgöl ve Soma ilçelerimizdeki 133 üreticimize sera desteği sağlandı. Arıcılığın geliştirilmesi ve Manisa’nın bal üretiminde marka olması için Ana Arı dağıtımı da gerçekleştirdik. Bu kapsamda 17 İlçemizde 555 arıcıya 5 bin 250 adet ana arı dağıtıldı. Turgutlu, Ahmetli, Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Kula, Selendi, Köprübaşı, Demirci, Gördes, Gölmarmara ilçelerinde 441 üreticimize 60 bin adet zeytin fidanı, Turgutlu, Ahmetli, Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Kula, Selendi, Köprübaşı, Demirci, Gördes, Gölmarmara ilçelerimizde 230 üreticimize 23 bin adet Ceviz fidanı, Selendi, Kula, Demirci ilçelerimizde 75 üreticimize 10 bin 500 adet badem fidanı, Demirci ilçemizde 103 üreticimize 7 bin 500 adet Hünnap fidanı dağıttık. Zeytinin toplanması esnasında ürün kaybı yaşanmaması için Saruhanlı-Akhisar-Kırkağaç-Soma ilçelerinde 2 bin 225 üreticimize 13 bin 350 adet Zeytin Kasası dağıtımı gerçekleştirdik” dedi.

“Hayvan içme suyu göletleri inşa ettik”

Başkan Ergün, hayvan üreticilerine yönelik de projeleri hayata geçirdiklerine vurgu yaparak, şöyle devam etti, “Gördes, Selendi, Yunusemre, Salihli ve Köprübaşı’da 9 adet gölet, 17 ilçemizde 95 adet hayvan içme suyu göleti yapımı, 17 İlçemizde 60 adet hayvan içme suyu gölet temizlemesi, 17 ilçemizde 19 adet damlama sulama tesisi yapımı, 17 ilçemizde 18 adet damlama sulama tesisi bakım onarımı, 17 İlçemizde 9 adet tarımsal sulama amaçlı havuz yapımı gerçekleştirdik. Destek ve katkılarımızla Manisa tarımını en üst seviyelere taşıma noktasında çorbada tuzumuz olsun anlayışıyla bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Tam bu noktada bu fuarın önemi çıkıyor. Üretici ile tarımsal teknolojiyi ve yerel yönetimlerle devletimizin üreticiye destekleri direkt olarak yerinde öğrenilip, geliştiriliyor. O açıdan 11. yılında uluslararası temalı tarım fuarımızın büyük önem taşıdığını biliyor, desteklerimizi buna göre yönlendiriyoruz. Manisa; tarımıyla, sanayisiyle, tarihi ve kültürel güzellikleriyle tanınırken; kültürel ve sanatsal etkinlik ve fuar organizasyonlarına ev sahipliğiyle de bu tanıtıma üst düzey katkı sağlandığı bir gerçek.”

“Tüm kurumlarla işbirliğine hazırız”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’da ciddi bir tarım potansiyelinin olduğuna dikkati çekerek, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için tüm kurumlar ile işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. Başkan Ergün, “Tarımsal arazilerin korunması, nehirlerimizin temizlenmesi, çevre kirliliğini önleyecek projelerle geçmişte olduğu gibi bugün de üzerimize düşeni yapacağız. Bu vesileyle 11’inci Uluslararası Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Başkan Ergün’ün konuşması ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, konuşmasında Hakkari’de şehit olan askerlere vurgu yaparak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Vali Güvençer, konuşmasında, bu yıl 11’incisi düzenlenen tarım fuarının tüm üreticiler ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılış Protokol Üyelerinden

Yapılan konuşmaların ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyelerinin katılımıyla fuarın açılış kurdelesi kesildi. Açılış törenin ardından protokol üyeleri fuarda yer alan stantları gezerek incelemede bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —