Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

MANİSA MÜFTÜSÜ MUSTAFA SOYKÖK'DEN FİTRE ÇAĞRISI

0

GÜNDEM 20.05.2020 15:34:31 2244 0
MANİSA MÜFTÜSÜ MUSTAFA SOYKÖK
MÜFTÜ'DEN FİTRE ÇAĞRISI 

Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, vatandaşlara çağrıda bulunarak Ramazan ayı bitmeden fitrelerin verilmesini istedi. 
Soykök, “Halk arasında fitre diye bilinen bu ibadet,  insan olarak yaratılmanın ve Ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna yetişen Müslüman’ın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır. Kişi, kendisinin ve küçük çocuklarının fitrelerini vermekle yükümlüdür.  Hz. Peygamber, köle-hür, büyük-küçük, kadın-erkek her Müslüman’a fitrenin gerektiğini ifade etmiştir (Ebû Dâvûd, Zekât, 20). Fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan bayramının birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebilir. Hatta bu daha faziletlidir. Bununla birlikte, bayram günü veya daha sonra da verilebilir. Ancak, bayram namazından önce verilmesi müstehap kabul edilmiştir” dedi.

Fitrenin hedefinin bir fakirin içinde yaşadığı toplumun hayat standardına göre bir günlük yiyeceğinin karşılanması, böylece bayram sevincine iştirak etmesine katkıda bulunmak olduğunu kaydeden Soykök, “ Kişi dinen zengin sayılanlara, anne, baba, dede ve ninesine, çocuk ve torununa ve yine eşine fıtır sadakası veremez. Fitreler bir fakire verilebileceği gibi, birkaç fakire de dağıtılabilir. Ancak bir kişiye verilen miktar bir fitreden az olmamalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2020 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede fıtır sadakasının alt sınırının 27.00 TL. olarak belirlenmesine karar vermiştir. Maddi imkanları yerinde olan vatandaşlarımız bu miktarı geçecek şekilde bu ibadeti gerçekleştirebilirler” diye konuştu.

bursa yabancı escort


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.