Tarih: 03.09.2021 09:43

MANİSA'DAN SU TOPU FEDERASYON BAŞKANLIĞINA ADAY VAR

Facebook Twitter Linked-in


 2005 Yılından buyana Türkiye Su Topu Federasyon Başkanlığını üstlenen Vedat Akgün’ün bugün için gerekli enerji ve verimlilikten uzaklaştığını ifade eden Başkan adayı Ali Fuat Tolga, 2021 Yaz Olimpiyat Oyunlarının ardında yapılacak olan seçimlerde ekibi ile birlikte göreve talip olduğunu dile getirdi.

 “FEDERASYON BAŞKANLIĞINA NEDEN ADAYIM”
Manisa’da olduğu gibi Türkiye’nin bir çok ilinde Su Topu sporunun yapılabilmesi için çaba harcadığını dile getiren Ali Fuat Tolga, ekibiyle birlikte Federasyon Başkanlığına neden aday olduğunu şu söylerle dile getirerek;
  “On altı yıl müddetince sürdürülen federasyon yönetimi için artık bir bayrak değişimi zamanının gelmiş olduğu kanaatindeyim. Yönetimsel anlamda bir kan değişiminin sutopu sporumuzun yarınları için gerekli aynı zamanda da yararlı olacağı düşüncesiyle, “Yeni bir ruh, yeni bir heyecan, yeni bir görev anlayışıyla” bir değişimin öncülüğü için, huzurunuza başkan adayı olarak çıkmış bulunuyorum. Uzun sürelerdir sutopu camiasının içinde etkin olarak yer alıyor olmam, yöneticilik geçmişim ve bu süreçte ortaya çıkan değişim talepleri, görevden kaçınmamı imkânsız kılmıştır. Adaylığım konusunda diğer bir etkenin de “süreçte yer alan değerli arkadaşlarımla birlikte” sutopu sporunun plana ve akla dayanan yönetiminin sağlanarak idari ve sportif başarıya ulaşması konularında üretmiş olduğumuz, düşüncelerimizin ve projelerimizin olmasıdır.
 Yönetimler bir “Plana ve Sisteme” sahip olmadıkça, işlerin “şöyle-böyle” idaresinden başka bir işleve sahip olamazlar; bu nedenle başarı da sağlayamazlar. Sutopu sporumuzun ayağa kaldırılması, güçlendirilmesi, dünya ile rekabet edecek seviyeye getirilebilmesi için öncelikle bu doğrultuda ortaya konulacak bir Plan’ın varlığı gerekir: Planın hayata geçirilmesi ise bir programa bağlı kalarak çalışma yapmakla mümkün olacaktır; bu da  “Tesis, eğitim-çalışma, mali disiplin, etkin uygulama ve sürdürülebilirlik” birliğinin kurulmasıyla mümkün olur. Bu denklemin en önemli ayağı Federasyon Başkanlığına ait ve/veya kullanımında olacak bir spor tesisine sahip olmaktır. Başarı ve gelişme için Eğitim-Çalışma ne kadar önemliyse Bütçenin istikrar ile kullanılması yani Mali Disiplin de o kadar önemlidir. Programın etkin bir şekilde uygulanması ise başarının anahtarıdır. Bütün bunlara rağmen elde olunacak başarılar “Sürdürülebilir” olmadıkça, kazanımların hepsi kısa sürede tükenir; yapılan yatırımların, çalışmaların, emeklerin ve maddi harcamaların tümü boşa gider; bu bakımdan ‘Sürdürülebilir başarının’ sağlanması esastır. Bütün bunların gerçekleşmesi ise bir ‘sisteme’ sahip olmakla, mümkündür. Bugün yaşanan yönetimsel sıkıntılar ve sporumuzun bulunduğu yer, “Plansız, Sistemsiz ve Hedefsiz” yönetilmesinin bir sonucudur. Oysa “Yüzmede, Atletizmde, Voleybolda” bugün yaşanan gurur verici neticeler, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında elde edilen başarılar, tesadüfi değildir; sistemli ve planlı çalışmanın sonucudur. Bu anlayışla, yönetim görevi tarafımıza verildiğinde Sutopu Federasyonu ve sutopu sporu Planla ve Sistemle yürütülen bir yönetime kavuşturulmuş olacaktır.”dedi.
  Tolga, Federasyon Bütçesi Üzerine olan görüşleriyle ilgili olarak ta net yol haritalarının bulunduğuna işaret ederek;
 “Bağımsız Federasyonlar, genelde, işlerin randımanla yönetilememesini, bütçenin yeterli olmayışına bağlamaktadırlar. Bağımsız Federasyonlar sadece Spor Genel Müdürlüğünün ve Spor Toto Teşkilatının sağladığı katkılarla oluşan Genel Bütçe Gelirleri ile değil, Sponsorlukların da devreye alınmasıyla Özel Bütçe oluşturularak yönetilmelidirler.Görev verildiği takdirde Sponsorlukların katkılarıyla güçlenen bir bütçeyle Federasyonumuzu daha da güçlü ve randımanlı bir şekilde yöneteceğimizi, ifade etmek isterim.
Sutopu Ailesinin değerli Bireyleri, Türkiye Sutopu Federasyonunun Saygıdeğer Delegeleri
Bu yıl içinde (2021) yapılacak olan Federasyon Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Seçimlerinde şahsıma ve birlikte çalışma yürüteceğim arkadaşlarıma görev verilmesi halinde, yukarıdaki açıklamalarım ışığında ve aşağıda arz edeceğim çalışma planımız doğrultusunda sutopu sporumuzu layık olduğu başarılara taşımak ve başarıları da sürdürülebilir hale getirmek en önemli hedefimiz olacaktır.”

“YÖNETİM GÖREVİNİ ÜSTLENDİĞİMİZDE SUTOPU FEDERASYONUNU AŞAĞIDA SUNDUĞUM TASARI PLANA UYGUN OLARAK YÖNETECEĞİZ”

Su Topu Federasyon Başkanlığına adaylığı için ekibiyle birlikte yol haritası ve hedeflerini 13 maddelik projeksiyonu ile belirlediğini dile getiren Ali Fuat Tolga;
 “1- Sutopu sporumuzun gelişmesi, güçlenmesi, başarıya ulaşması için yaptığımız planlamanın öncelikli adımı içinde “Kamp, Eğitim ve Spor Ünitelerinin” yer alacağı bir spor tesisinin, Sutopu Federasyonu Başkanlığına kazandırılması olacaktır.
2-Kulüplerinde üst düzeyde başarılı olan ve/veya Milli Takımlarda yer alan sporcularımıza Üniversite Eğitimleri için federasyonumuzca Burs desteği sağlanacaktır.
                3- Anadolu’da kurularak faaliyet göstermeye gayret eden ve/veya imkânları kısıtlı ama sportif başarıları bulunan sutopu spor kulüplerimize destek olmak amacıyla yönetmeliklerin el verdiği şekilde ve miktarda nakdi yardım ile her türlü spor malzemelerinin yardımı yapılacaktır.
                4- Federasyonumuza bağlı faaliyet yürüten spor kulüpleri arasında (katıldıkları ligler dışında kalan zamanlarda) sporcunun gelişmesini ve ülke genelinde yaygınlaşmasını sağlamak amaçlayan Sutopu İl Şampiyonaları veya Bölge Şampiyonaları düzenlenecektir. Bu uygulamayla, bilhassa Anadolu’da yer alan kulüplerin sutopu takımlarının bütün bir yıl boyunca çalışmalarına rağmen yıllık faaliyet programında tek devreli ve iki günde tamamlanan liglerle çok az maç oynamalarının önüne geçilecektir.
                5- Dönemimizde Sponsorluk Sistemi etkili olarak kullanılacaktır. Bu amaçla Sutopu Süper Ligi ve Federasyon Kupası Maçları Sponsorun adıyla oynatılacaktır.
                6- Sutopunda Büyük Erkekler Süper Ligi “Sponsor Girdileri” ile organize edilerek, Ligin sonucunda ilk 3 dereceye giren kulüplere, sponsorluk ödemeleriyle gerçekleşecek, maddi mükâfat taltifi yapılacaktır.
                7- Kulüplerin, çalışma şartlarının arttırılması için Spor İl Müdürlerimiz, Üniversitelerimiz ve Belediyelerimiz ile yakın ilişkiler kurarak tesislerinden yararlanmanın sağlanmasının önü açılacaktır.
                8-  Sporcunun yetişmesinin ve gelişmesinin önemli unsurlarından biri “Antrenörlerimizdir.” Antrenörlerimize, çalışmalarının daha verimli olması için tesis sorunlarının çözümü başta olmak üzere maddi-manevi her türlü destek verilecektir. Yerli-Yabancı eğitmenlerin katılımı ile düzenlenecek seminerlerde sutopunda dünyada yaşanan teknik gelişmelere sahip olmaları sağlanacaktır.          
                9- Hakemlerimizin kendilerini geliştirebilmeleri, yeni kurallara uyum sağlayabilmeleri amacıyla yerli-yabancı eğitmenlerin görevlendirileceği “Hakem Seminerleri” düzenlenecektir. Hakemlerimizin “Sutopu Oyun Kurallarını” dünya standartlarında uygulayabilmesi, sutopu sporumuzun gelişmesine katkı sağlayacaktır.
                10- Hakemlerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi yapılacaktır. Bu düzenlemeyle uluslararası hakemler seviyesine yakın, ülkemiz standartlarına uygun gelir düzeyine erişmeleri sağlanacaktır.  Bu imkân, hakemliğimize “Güveni, kaliteyi ve başarıyı” getirecek önemli bir husustur.
                11- A Milli Sutopu Takımımızın gelecek dönemlerdeki Yaz Olimpiyat Oyunlarına katılması en önemli hedeflerimizdendir. Bu hedefe ulaşmak için gerekli olan planlama ve organizasyonlar yapılacak, tüm imkânlar kullanılacaktır.
                12- Yazılı ve görsel medya her vesileyle etkin kullanılarak sutopu sporunun çocuklar ve gençler arasında sevilmesi ve yaygınlaşması için çalışma yürütülecektir.
                13- Hedefimiz, Sutopu Sporumuzu “Dünya ve Avrupa Ülkeleriyle yarışır hale getirmektir”.

   DOLU DOLU SU GİBİ BİR GEÇMİŞ

Su Topu Federasyon Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Ali Fuat Tolga öz geçmişi hakkında ise;
“1950 yılında İstanbul’da doğdum. Tahsil hayatımı sırasıyla “Moda İlkokulu, Marmara Koleji ve İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden” mezun olarak tamamladım. 1976-1977 yılları arasında askerlik hizmetimi de tamamladıktan sonra 1978 yılında iş hayatına atılarak, 2004 yılında emekli olana kadar, ticaret ile uğraştım. 
                Hayatımın büyük bölümünü dolduran sutopu sporuyla 1963 yılında “Adalar Su Sporları Kulübünde” (ASSK) tanıştım. 1979 yılında kulübün yönetim kuruluna seçilerek 1992 yılına kadar Genel Sekreter ve 2.Başkan olarak görev üstlendim; 2001 yılında ASSK Başkanlığı’na seçildim ve bu görevi aralıksız olarak 2011 yılı Ağustos ayı sonuna kadar sürdürdüm. 2011 yılı Eylül ayında eski milli sporcularımızdan ve günümüzün önemli sanayicilerinden “Uğur Üstünel” ile birlikte Manisa’da “Manisa Su Sporları Spor Kulübünü” kurduk. Manisa’nın ilk ve tek “Sutopu Spor dalı” şubesine sahip olan kulübümüzle bu ilimizin çocuklarına ve gençlerine sutopu sporunu tanıtıp sevdirerek, birçok çocuğumuzun, gencimizin sutopu sporuna yönelmelerine ve kısa süre içinde de Milli takımlara kadar yükselmelerine imkân sağladık; böylelikle bir Anadolu İlimizde de Sutopu Sporuna hizmet etmeye imkân bulmuş oldum. 
                Türkiye Sutopu Federasyonu’nun 2004-2018 yılları arasında yapılan tüm Olağan ve Mali Genel Kurul Toplantılarında “Divan Başkanı” olarak görev yapma onurunu yaşadım. 71 yıllık ömrümün 58 yılını, çeşitli kademelerde Sutopu Sporuna hizmet ederek geçirdim.
                Değerli dostlarım, sporla olan bağlarımın ve yüklendiğim görevlerimin yanında, 1995 yılında, İstanbul-Adalar ilçesinde siyasi yaşamın içinde yer alarak, 1999 ve 2004 yerel seçimlerinde Anavatan Partisinden (ANAP) Belediye Meclis Üyeliğine seçildim. Bu süreler içinde ‘Belediye Başkan Vekili’ olarak görev yaptım; aynı zamanda ‘Türk Dünyası Belediyeler Birliği Y.K. Üyeliği’ görevini de yürüttüm.  2009 yerel seçimlerinde siyasetin dışında kalmak isteyerek bir daha aday olmadım; ancak aynı yıl Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) arzu ve ısrarları ile “Adalar Kent Konseyi Başkanlığına” aday oldum ve seçimi kazanarak, 2009-2012 yılları arasında iki dönem “Adalar Kent Konseyi Başkanlığı” görevinde de bulundum.
Beste Hanım ile evliliğimden, sutopu sporunun içinde büyüyen ve bu sporu uzun yıllar yapan Tibet ve Tayga adlarında iki evladım bulunmaktadır.     
   Aralıksız 42 yıl süreyle devam ettirdiğim spor yöneticiliği geçmişimle ve bu süreler içinde edindiğim tecrübelerimle; 16 yıldır hiçbir ilerleme göstermeden, gözle görülür bir başarının sahibi olunmadan idare edilmeye çalışılan sutopu sporumuza “Yeni bir ruhla, Yeni bir bakış acısıyla, Yeni bir görev anlayışıyla, Yeni düzenleme ve planlamalarla olumlu anlamda yön vermek; Layık olduğu seviyeye yükseltmek, Milli başarılara ulaştırmak, Kulüplerimizin sorunlarına çözüm odaklı yardımcı olmak ve Sutopu sporunun ülkemiz genelinde yaygınlaşmasını sağlamak yönünde görev üstlenmek üzere” Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanlığı görevine, değerli yönetim kadrom ile talip olduğumu bildirir, tasviplerinizi ve değerli desteklerinizi beklerim.” İfadelerine yer verdi.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —