Manisa’da yüksek su faturalarına İYİ Parti’den tepki

1

GÜNDEM 3.07.2020 17:38:16 643 0
Manisa’da yüksek su faturalarına İYİ Parti’den tepki

 

İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı, Covid-19 salgını ve beraberinde ekonomik sıkıntının yaşandığı bugünlerde Manisa’da yüksek gelen su faturalarına tepki göstermek amacıyla eylem yaptı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen eylemde İl Başkanı Hasan Eryılmaz, yüksek gelen su faturaları ve katı atık toplama bedellerinin iadesi çağrısında bulundu.

Türkiye’de koronavirüs (Covid-19) salgının yaşandığı bugünlerde ekonomik olarak sıkıntı yaşayan Manisalı vatandaşların yüksek gelen su faturalarına tepki sürerken, bir tepki de İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı’ndan geldi. İl Başkanımız Hasan Eryılmaz’ın çağrısı üzerine 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan kalabalık grup, su faturalarıyla eylem yaptı. Açıklamaya Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik, Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş ve partililer de destek verdi.

MASKİ KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARMIŞTIR
Açıklamayı yapan İl Başkanı Hasan Eryılmaz, “Ülke olarak, tüm dünya da olduğu gibi zorlu bir süreçten geçiyoruz. Öncelikle koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavi gören hastalarımıza ise acil şifalar diliyorum. Koronavirüs salgını ve beraberinde getirdiği ekonomik sorunlarla boğuşan Manisalı vatandaşlarımız bir darbe de su ve katı atık toplama bedelinden yemiştir. Koronavirüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında sayaç okuma faaliyetlerini Mart ayı içinde durduran ve bu süreçte Aralık, Ocak ve Şubat aylarının ortalama değerlerine göre faturalandırma yapan MASKİ Genel Müdürlüğü, kaş yapayım derken göz çıkarmıştır.” Diye konuştu.

ÖNERGELERİMİZ KABUL EDİLMEDİ
Zama hayır oyu kullandıklarını ve ayrıca yüzde 50 indirim önergesi verdiklerini hatırlatan Eryılmaz, “Pandemi döneminde belediyelerin vatandaşa yardımcı olması ve özellikle faturalarda indirim yapması gerekirken, Manisa’da su faturaları en az 4 kat artmıştır. Bu zor zamanlarda vatandaş indirim beklerken, zam yapan yöneticileri varsa vicdanlarının sesini dinlemeye davet ediyorum. İyi Parti olarak daha önce Büyükşehir meclisinde gündeme gelen su zammına hayır dediğimiz gibi, pandemi süresince suya yüzde 50 indirim yapılması önergesi de verdik. Ayrıca daha bu hafta Yunusemre ve Şehzadeler belediye meclislerinde 2020 yılının sonuna kadar katı atık toplama bedellerinin alınmaması yönünde önergeler verdik. Verdiğimiz önergeler kabul edilmedi ama buradan Ak Partili, MHP’li meclis üyelerine sesleniyoruz. Gelin siyasi düşünceleri bir kenara bırakalım ve Manisalı vatandaşlarımızı mağdur etmeyelim. Vatandaşlarımızın hakkını koruyarak yüksek gelen su faturaları ve katı atık toplama bedellerinin iadesini yapalım. Siyaseti vatandaşımız ve milletimiz menfaatleri doğrultusunda yapalım. Bu çağrı İyi Parti olarak tüm siyasi sorumluluğu olan yönetici ve üyelere yapıyoruz.” Dedi.

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Milli Eğitim’den Bir İlk: Üniversite Tercih Danışmanlığı Noktası Açıldı

Alaşehir’de Kaçak Tütün Operasyonu: 67 Bin Sarılmış Sigara Ele Geçirildi

Manisa’da Motosiklet Denetiminde 1,4 Milyon Lira Ceza

Akhisar’da Kaçak Alkol Operasyonu: 1.060 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi

Saruhanlı’da Kuraklık Alarmı: Susuzluk, Obruk ve Yangın Tehlikesi Büyüyor

Demirci Güveli Barajı’nda Sona Gelindi: 1000 Dekar Arazi Suya Kavuşuyor

Manisa Berberler Odası’ndan Acı Kayıp: İlyas Alkan Hayatını Kaybetti

  • Cumartesi 36.6 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 37.5 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 35.5 ° / 20.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.