Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Manisa'da Tarımsal Üretim Kesintisiz Devam Ediyor

1

EKONOMİ 3.05.2020 14:49:18 1314 0
Manisa

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına rağmen tarım ve hayvancılık diyarı Manisa’da tarımsal üretimdevam ediyor. Tarım işçileri sosyal mesafeyi koruyarak ürünlerin ekim ve hasadını gerçekleştiriyorlar. İçinde bulunduğumuz dönem içerisinde bir yanda hayvan yetiştiriciliği devam ederken diğer yanda bazı tarımsal ürünler için fideler dikiliyor, kiraz ve çilek gibi ürünlerde hasat çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Üzümün başkenti olan Manisa’da, üzüm kadar önemli olan asma yaprağı piyasası gün geçtikçe önem kazanıyor. Bağcılığın yoğun yapıldığı İlçelerde üreticiler yaprak toplama işlemlerini devam ettirerek hem aile bütçelerine hem de ilimiz ekonomisine katkı sunuyorlar.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanmasında önemli rol üstlenen çiftçilerimiz, bitkisel üretimin gerekliliği olan ekim, dikim, gübreleme, sulama, ilaçlama ve hasat gibi konularda faaliyetlerini kesintisiz devam ettiriyorlar. Tüm dünyaca yaşadığımız küresel salgın, Manisa olarak tarımsal üretimimizi etkilememiştir. Yetiştiricilerimiz, çiftçilerimiz ve tarım işçilerimiz sosyal mesafeyi koruyarak faaliyetlerini sürdürüyor, İl ve ilçe Müdürlüklerimizdeki görevli teknik personellerimizde onların yanında yer alarak gerekli bilgilendirmeleri yapıyor, teknik destek veriyorlar” dedi.

Yaprak toplama faaliyetlerinin devam ettiği bu süreçte kalıntısız asma yaprağı elde etmek için bağcılara uyarılarda da bulunan İl Müdürü Metin Öztürk, piyasaya kalıntısız asma yaprağı arzı için, ilaçlama yapılmamış bağlardan yaprak toplanması ve bu yaprakların ticaretinin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Yaprak ticaretinin devamı ve insanlarımızın temiz ve sağlıklı yaprak tüketmelerini sağlamak için, sektördeki herkesin sorumluluklarını yerine getirerek piyasaya kalıntısız ürün arz etmelerini isteyen Metin Öztürk; “Bazı İlçelerimizde yaprak alım merkezleri kurularak o bölgelerde yaprak alım satımı başlamıştır. Özellikle Alaşehir ve Sarıgöl İlçelerimizde bugün itibariyle kilosu 4-6 TL’ den olmak üzere taze yaprak alım satımı yapılmaktadır.  Günde ortalama 25-30 kg yaprak toplayarak satan bir üretici 100-180 TL arasında bir kazanç elde etmektedir” dedi.

Taze yaprakların toplaması anında, alım noktası ve salamura işleme yerlerinde Koronavirüs tedbirleri ve dikkat edilmesi gerekli hususlar hakkında denetim ve bilgilendirme çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini söyleyen İl Müdürü Öztürk, teknik personellerinin sahada çalışan işçi ve üreticilere eldiven ve maske dağıtarak destek olduklarını da sözlerine ekleyerek açıklamalarını sonlandı.

eskort bayan alanya


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.