Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İl Müftüsü Mustafa Soykök’ün açış konuşmasıyla devam etti. Müftü Soykök konuşmasına; “Bugün burada bir hilal uğruna batan güneşleri yad edeceğiz. Bugün burada din için, vatan için, millet için, namus için bir daha dönmemek üzere gidenleri rahmet, minnet ve şükranla anacağız. Nasıl gittiklerini, niçin gittiklerini, toprağı al kanlarıyla niçin suladıklarını anlamaya çalışacağız” diyerek başladı.
“Şehitlerin oğulları, torunları ve nesli olarak dedelerimizin zaferleriyle övünmek elbette güzel bir duygudur. Ancak bundan daha güzel olanı, onların orada neyin mücadelesini verdiğini anlamaktır” diyerek sözlerine devam eden Soykök;
“Sevgili Gençler! Şehitlere karşı en büyük vefa nedir biliyor musunuz? Şehitlerimize karşı en büyük vefa, onlar hangi değerler için toprağı al kanlarıyla sulanmışlarsa o değerleri yaşayan ve yaşatan gençler olmaktır. O değerleri yaşayacak ve yaşatacak gençlerin anne babaları, hocaları, öğretmenleri olmaktır” dedi.
Sözlerini” Çanakkale denilince ilk akla gelen gençler olmalıdır. istiklal şairimiz Mehmet Akif de bu destanı gençler üzerinden tanımlamıştır. Mefkure sahibi, ideal sahibi, şehidi şehit yapan manaya sevdalı bir gençlik” diyerek sürdüren Soykök; “Mehmet Akif; “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” diyor. Çanakkale zaferinden alınacak bir ders, imanın en büyük imkanımız ve en büyük güç kaynağımız oluşudur. Bir milletin asıl gücü tankı topu tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatlarıdır. 15 Temmuz bize bunu bir kez daha göstermiştir.” dedi
Soykök Sözlerini şehitlerin isimlerini zikrederek ve salondaki gençlerden yoklama alarak tamamladı.
Program Ömer Karaoğlu konseri ile devam etti.
Üniversiteli öğrencilerin ve Manisa halkının ilgiyle takip ettiği programda salonu dolduran 7’den 70’e herkes ezgi ve marşlara eşlik etti. Büyük bir coşkuyla gerçekleşen programda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.