Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

MANİSA’DA BEDENSEL ENGELLİ GENCİN ÖRNEK OLACAK YAŞAMI GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR

0

GÜNDEM 31.05.2017 17:09:21 1513 0
MANİSA’DA BEDENSEL ENGELLİ GENCİN ÖRNEK OLACAK YAŞAMI GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR

Ailesinin 9 aylık bebekken kalça çıkığı rahatsızlığı sebebiyle hastaneye götürdüğü, fakat doktorların çocuk felci teşhisi koyduğu Niyazi Kıratlı 35 yaşında bir bedensel engelli. Ailesi ile birlikte Manisa’nın Yunusemre ilçesinde ikamet eden Niyazi, günlük yaşamında teknolojiyi çok aktif kullanıyor. Kendi adına sosyal medya hesapları bulunan ve hesaplarını aktif şekilde kullanan Niyazi, ellerini ve ayaklarını kullanamadığı için takipçilerinin durumlarını burnu ile beğenip onlara yorumlar yazıyor.

“YANINDA TELEFONU VE TABLET BİLGİSAYARI OLDUKTAN SONRA NİYAZİ’NİN KEYFİNE DİYECEK YOK”

Oğlunun konuşamadığını, ellerini ve ayaklarını kullanamadığını fakat sağlıklı insanlar gibi duygu, düşünce ve isteklerini çevresindekilere yazarak rahatça anlatabildiğinin altını çizen anne Zehra Kıratlı; “ Niyazi 9 aylık bebekken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bu güne dek bedensel engelli olarak yaşamını sürdürdü. Kendisine ait olan odasında yanında telefonu ve tablet bilgisayarı olduktan sonra Niyazi’nin keyfine diyecek yok. Bir çok arkadaşı ve akrabamız sık sık evimize Niyazi’yi görmek için ziyarete geliyorlar. Gelen misafirleri görünce mutluluğu gözlerinden okunan Niyazi misafirlerle resim çekilerek sosyal medya hesabına kendisi yüklüyor.” dedi.

EN BÜYÜK HAYALİ ESRA EROL İLE TANIŞMAK

Niyazi’nin en büyük hayalinin evlendirme programı sunucusu Esra Erol ile tanışmak olduğunu ifade eden anne Kıratlı; “Oğlumun sosyal medya da bir çok takipçisi bulunuyor ve kendisi de bir çok arkadaşını bu ortamdan takip ediyor.  Kendisi büyük bir Esra Erol hayranı bir gün onunla tanışmak en büyük hayali. İnternetten sürekli Esra Erol’un resimlerini açıp bakıyor, televizyonda çıkınca onun programını hayranlıkla izliyor.” dedi.

 TEK İSTEĞİ DAHA GENİŞ VE BÜYÜK EKRANLI YENİ BİR TABLET BİLGİSAYAR

Oğlunun 4 yıldan bu yana aktif şekilde burnuyla internet ve sosyal medya kullandığını belirten anne Kıratlı sözlerine şöyle devam etti; “Kendisi ilk zamanlar çenesiyle tablet ve telefon kullanmaya çalışmıştı. Daha sonra çenesiyle kullanmanın daha zor olduğunu anlamış olmalı ki dokunmatik ekranlı teknolojik aletlerini burnuyla kullanmaya başladı. Ben ilk gördüğümde gözlerime inanamamıştım ve çok duygulanmıştım. Niyazi yaklaşık olarak 4 yıldan bu yana aktif şekilde tabletini ve telefonunu sağlıklı insanlardan farksız olarak burnuyla kullanıyor. Onun bu azmi sosyal yaşamdan kopmaması ve morali açısından çok avantaj oldu hepimiz için.”

Görenlerin şaşkınlığını gizleyemediği Niyazi’nin şimdi tek isteği büyük ekranlı yeni bir tablet bilgisayar ve ünlü program yapımcısı Esra Erol ile tanışmak. BERNA MEMİŞ


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.