Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Manisa'da Akhisar Bakkallar ve Benzerleri Odasında Zafer Kara Güven Tazeledi

0

BÖLGE 8.01.2022 20:45:12 2841 0
Manisa
 
Manisa’da Akhisar Bakkallar ve Benzerleri Odası Olağan Genel Kurulu Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Merkez Park içi Akhisar Belediyesi Düğün Salonunda yapıldı. Tek listeyle gerçekleşen genel kurulda Zafer Kara tüm oyları alarak güven tazeledi.  Kongrede Divan başkanlığına Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, başkan yardımcılığına Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği yönetim kurulu üyesi, Akhisar Yapı Sanatları Esnaf Odası Başkanı Tahir Memişler, katip üyeliklere Günay Dalgıç, Neslihan Karanfil ve Yasemin Karagöz seçildi.

4. kez seçilen Bakkallar ve Benzerleri Odası Başkanı Zafer Kara,  “Eskiler bazen söyler yürüdüğün yolda yanında insanlar olsun diye. Bugün gerçekten karşımızda adayımız yok ama baktığımda şükürler olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Odamızın 22. Genel kurulunda bir aradayız. Genel kurulun açılabilmesi için bakanlığın onay vermesi gerekiyor. Sayının dolması gerekiyor. Sayının fazlasıyla dolduğunu bakanlık temsilcileri bize bildirdi. Esnaf şu anda sıkıntı yaşıyor ve dertli. Sokak aralarına kadar giren marketleri, Zafer Kara’nın gördüğü gibi ilkokula giden çocuk da görüyor. Bunlar Zeytinliova’da, Selimşahlar’da köylere kadar girdi. Ben bunlara yanlış demezsem Zafer Kara olmaktan çıkarım, ben sizin yanınızda olamam zaten ben sizinle varım. Vicdanım bu dönemdeki kadar rahatsız olmadı. Her gittiğim yerde 3 harfliler var. (Marketler) Sadece bakkalları mı etkiliyor? Mustafa Güral başkanım ayaklanıp üstlerine yürüyor. Hepimizi etkiliyor. Kasabı, manavı, terziyi, kitapçıyı etkiliyor. Bunu görüyoruz. Biz burada birsek, Akhisar’ın parası Akhisar’da kalıyorsa, Akhisar’ın esnafından bu insanlar alışveriş ediyorsa bu bakkal kardeşim de kahveciye ve lokantacı başkanımın üyesine gidecek. Sarrafa gidecek. Akhisar kazanacak. Şu ana kadar çözümü görmekte zorlanıyoruz. Bir an önce bu esnafa KOSGEB ya da cansuyu kredisiyle destek verilmelidir. Bunun daha ötesi yok. Bizlerin muhakkak bugünkü gibi bir ve beraber olmamız lazım. Birlikte hareket etmenin güzelliğini yaşamamız lazım. Rekabetten uzak olmamız lazım. Ama bir esnaf kardeşim karşısındaki bir esnaf kardeşinin işiyle dertleneceğine kendi işiyle dertlensin. O yüzden birbirimizle rekabetten uzak duralım. Allah herkesin rızkını verir. Ama biz temizlik, hijyen, insanlara güler yüz ve tatlı dil hele de şu önümüzdeki süreçte gördüğünüz gibi pandemide yaşadığımız sıkıntıyı biliyorsunuz. Pandemiden sonra Internet alışverişleri arttı. Bunları görüyoruz. Biz daha güçlü ve birlikte olacağız. Bunun çaresi budur. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya teşekkür ediyorum. Bakkal kart programında taşın altına elini koydu. Allah ondan razı olsun. Bakkalkart hedefimizde bine doğru ilerliyoruz. Bin tane ihtiyaç sahibi vatandaşımıza Akhisar Belediyesi içinde her ay 200 TL limiti olan kart veriyor. Yani ayda 200 bin lirayı biz Akhisar’da bırakmış oluyoruz. Bu projede 2 bin ve 3 bin hedefimiz var. Yılda 2.5 milyona yakın parayı Akhisar’da bakkal esnafımızda bırakıyoruz. Bu nasıl oldu? Zafer Kara kapısında yattı, Belediye başkanı da doğru söylüyorsun ben bunda varım dedi. Taşın altına elini koydu ve projeyi geliştirdik. Devamı da gelecek. Her konuda elimden geleni yapmaya gayret ediyorum. Bizler sizlerin can yoldaşıyız. Bize bu konuda desteklerini esirgemeyen Manisa Esnaf Odaları başkanı Hasan Geriter’e ve ekibine şükranlarımı sunuyorum' dedi. 
Akhisar Bakkallar ve Benzerleri Odası Başkanlığına tüm oy alarak güven tazeleyen Zafer Kara başkanlığında yönetim kurulunda Ali Sert, Sabri Balaban, Ali Önlü, Hayrullah Çelik, Tahsin Çimen, Serdar Çiçek, Yönetim kurulu yedek listesi Adem Cankuş, Sabri Yiğit Bulgur Serkan Anaberk, Fevzi Türkyılmaz, Hasan Budak, Denetim kuruluna İsmail Gür, Enver Alpay, Kadir Yıldız, Denetim kurulu yedek Zekiye Bilgiç, Mehmet Karaer, Hüseyin Çatal seçildi.

Akhisar Bakkallar ve Benzerleri Odası Genel kuruluna Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ve Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği yönetim kurulu üyesi ve Akhisar Yapı Sanatları Esnaf Odası Başkanı Tahir Memişler, Akhisar Tuhafiyeciler Manifaturacıları ve Hazır Giyim satıcıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ruşen Üren, Akhisar Kahveciler Esnaf Odası başkanı Erkin Güney, Akhisar Marangozlar Odası Başkanı Hüseyin Güleç, Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Oda başkanı Halil İbrahim Doğan, Akhisar Ziraat Odası başkanı Ahmet Akbuğa, Akhisar Çiftçi Malları Koruma Kurulu Başkanı Vedat Öğütveren, Akhisar Pazarcılar ve Meyveciler Odası Başkanı Mustafa Güral, Akhisar Terziler Odası Başkanı Sami Ekerbiçer, Akhisar Elektrikçiler Odası Başkanı Üzeyir Aslan, Akhisar Lokantacılar Odası Başkanı Pınar Gören, Akhisar Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Zekeriya Açıkgöz, üyeler ve misafirler katıldı.


 

Ramazan-18

Ramazan-17

Mustafa Arı Projelerini Açıkladı!

Ramazan-16

Ramazan-15

Ramazan-14

Ramazan-13

  • Perşembe 19.6 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24 ° / 10.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.