Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MANİSA’DA 8 AŞI ÇADIRI KURULDU

0

SAĞLIK 20.08.2021 00:08:20 904 0
MANİSA’DA 8 AŞI ÇADIRI KURULDU

Randevusuz aşılarını vurulan vatandaşlar, uygulama için ve pandemi döneminde büyük özveriyle çalışan müdürlüğe ve sağlık personellerine teşekkürlerini sunuyor. Aşı çadırları 9.00 – 22.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

Manisa’da açılan aşı çadırlarında günlük ortalama 2 bin aşı yapılıyor. Yeni açılan çadırlarla birlikte bu sayının daha da artması bekleniyor. 

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Manisa Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Hüseyin Yaralı, vatandaşlara aşı çağrısında bulundu.

 8. çadırı burada açtıklarını ifade eden Yaralı, “Manisa genelinde 8 tane çadırımız vatandaşlara yerinde aşı hizmeti vermekte. Manisa aşılamada yüzde 75’i bularak mavi kategorisinde yer alan illerden biri oldu. Ama Sağlık Bakanlığımız tarafından artan vakalar her gün artıyor. Bu kapsamda bununla mücadelede en etkin yöntem aşılamadır. Vatandaşlarımıza aşılamada konusunda daha yakın olabilmek için bu çadırlarımızı kuruyoruz. Sonuçları da almaya başladık. Vatandaşlarımızı çadırlarımıza, hastanelerimize, aile hekimlerimize aşı olmaya bekliyoruz” diye konuştu. 


Yunusemre İlçe Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Souksu, “Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak Türkiye genelinde yapılan aşı çalışmalarına destek veriyoruz. Bu çabanın içerisindeyiz. Aşılama oranlarımızı hızlı bir şekilde artırmaya çalışıyoruz. Manisa Organize Sanayi Bölgesinde ve 60’ın üzerindeki köylerde aşı çalışmalarımız devam ediyor. Yunusemre ilçesi olarak 1. Doz aşıda yüzde 70’lerdeyiz. Bunu daha da artırmak istiyoruz.  Amacımız toplumsal bağışıklığını riski minimize edecek hale getirmek. Özellikle okulların açılmadan önceki dönemi aktif bir şekilde kullanmak istiyoruz, Halkımızdan bir önce aşı olmaları konusunda hassasiyet bekliyoruz. ” diye konuştu.


 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: manisa-da-8-asi-cadiri-kuruldu
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.