BŞB Haller Şube Müdürü Ferda Türker, Yeni yasaya göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca oluşturulan ‘Hal Kayıt Sistemi’ne bildirim yapmayan mal sahiplerinin, tamamen elektronik ortamda takip edilerek kayıt altına alındığını söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinatörü Hakan Ulak tarafından organize edilen toplantıyla mahalle muhatlarına 5957 Sayılı Hal Yasası anlatıldı. Toplantıya mahalle muhtarlarının yanı sıra BŞB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Cem Çöllü, Kaynak ve İştirakler Daire Başkanı Sepil Çakır, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, Haller Şube Müdürü Ferda Türker, Cem Özleyen, Mehmet Baştuğ ve Sema Körpe katıldı.
UYGULAMA 17 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR
Manisa Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü'nün, kente kaçak sebze-meyve girişini önlemek ve üreticiyi korumak amacıyla 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 5957 Sayılı Hal Yasası kapsamında denetimlerini sıklaştırdığını anlatan Haller Şube Müdürü Ferda Türker, 17 Temmuz 2016 tarihinden itibaren araçların kontrol edileceği ve ürünlerini hale bildirmeyen araç sürücülerine cezai işlem uygulanacağı belirtildi.
ELEKTRONİK ORTAMDA DENETİM YAPILIYOR
Yeni yasaya göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca oluşturulan ‘Hal Kayıt Sistemi’ne bildirim yapmayan mal sahiplerinin, tamamen elektronik ortamda takip edilerek kayıt altına alındığını belirten Türker, “Denetim noktalarındaki zabıta görevlileri ve maliye memurları, bilgisayar aracılığıyla mal sahibinin kente giriş yapacak malı ’hal kayıt sistemine’ bildirip bildirmediğine bakıyor. Bildirim yapılmamışsa, tutanak tutularak Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümen Müdürlüğü’ne bildiriliyor. Encümen Müdürlüğü de malın miktarına ve bir gün önceki Manisa Sebze Halleri günlük ücret bültenindeki azami fiyata bakarak toplam değerinin yüzde 25’i oranında cezai işlem uyguluyor” diye konuştu.
2018'E KADAR ALTYAPI SORUNLARI ÇÖZÜLECEK
Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinatörü Hakan Ulak'ta toplantıda muhtarların sorunlarını dinledi. Özellikle köy statüsünden çıkarak mahalle statüsüne geçen yerleşim birimlerinin çoğunda altyapı problemi yaşandığının altını çizen Ulak, 'Şu anda Saruhanlı'nın altı mahallesinde altyapı çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de aciliyet durumuna göre altı, yedi mahallemizde daha su ve kanalizasyon çalışmalarını başlatacağız. 2018 yılının ilk altı ayında yaklaşık 50 mahallenin bütün altyapı sorununu çözüme kavuşturmuş ve su depoları yenilenmiş olacak' dedi.
YOLLAR SICAK ASFALTLA KAPLANACAK
Mahallelerine asfalt yol bekleyen muhtarlara da müjde veren Hakan Ulak, 'Mahalle yollarının durumu artada. BŞB bünyesinde bulunan üç şantiyemizle 17 ilçenin tamamına hizmet götürmeye başladık. Birçok yerde yollar sıcak asfaltla kaplanmaya başlandı. Saruhanlı'da ise bu yaz Saruhanlı-Adiloba-Paşaköy arasında bulunan yaklaşık 10 kilometrelik yol yeniden düzenlenerek sıcak asfalt atılacak. Ardından yıllardır çeşitli hizmetlerden yararlanamayan Aydınlar mahallemizin hem altyapı sorunları çözülecek hem de uzun süredir ulaşımda aksamalara neden olan yolu asfaltlanarak halkımızın hizmetine açılacak. Süreç içerisinde ise yolları bozuk olan tüm mahallelerimize bu hizmet götürülecek' diye konuştu.
NAİME SEKİZLER