Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MANİSA BAROSU YENİ HİZMET BİNASINDA

0

MANİSA-GENEL 25.02.2022 20:58:04 995 0
MANİSA BAROSU YENİ HİZMET BİNASINDA


75. Yıl Mahallesi’nde gerçekleşen hizmet binası açılışına Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, İyi Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Manisa Baro Başkanı olarak görev yapan Zeynel Balkız ve Ali Arslan, Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Aslan Yılmaz, baro başkanları, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, avukatlar katıldı. 

Yeni hizmet binasının avukatlara, meslektaşlara, Manisa’ya hayırlı olmasını dileyen Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona, “Böyle önemli bir mesleği yapıyor olmanın onuruyla burada mesleğin bir mabedinin açılışında bu kadar güzide ve kıymetli insanı bir arada görmekten dolayı çok mutluyuz. Biz tabi ki adaletin ne kadar önemli olduğu duygusunu, insan oğlu var olduğu süre içerisinde en önemli erdemlerden biri olan adalet inancı dikkate alındığında bizim yapmış olduğumuz avukatlık mesleği de yargının üç sac ayağından en önemlilerinden biri tabi ki hakimler, savcılar ve avukat meslektaşlarımızla birlikte bu yargının üç sac ayağını güçlendirmek adına baroların ve avukatlarını önemi ortadadır. Bu baro hizmet binasının açılmasında emeği olan Türkiye Barolar Birliğimizin yeni başkanı Erinç Sağkan’a, Türkiye Barolar Birliği’nin bir önceki dönem başkanı Metin Fevzioğlu’na, Manisa Barosu Başkanlığı yapan Zeynel Balkız ve Ali Arslan’a, yönetim kuruluna ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Manisa Barosu olarak adalet arayanların, haksızlığa uğrayanların yanındayız. Türkiye’de adalet ve hukuk mücadelesini sürdüren bir barodur” diyerek açılışa katılan herkese teşekkür etti.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, “Aslında bizim için çok kıymetli bir gün, mutlu olmamız gereken bir gün ancak dün sabah itibariyle bir savaşa uyandık. Ve savaş süreçlerinin olağan hukukunun askıya alındığı, en temel insan hakları ihlallerinin yaşandığı özellikle kırılgan gruplar olarak tabir ettiğimiz grupların bu süreçte yaşam hakkı başta olmak üzere çok önemli hak ihlallerine uğradıkları bir süreç olduğunu maalesef tüm dünya olarak geçmişte yaşadığımız çok acı tecrübelerle deneyimleymiş bulunuyoruz. Bu sebeple şuanda yaşanan haksız askeri müdahalenin yaratacağı çok temel insan haklarının giderilmesi için Türkiye Barolar Birliği olarak bütün uluslar arası aktörleri çok hızlı şekilde harekete geçmeye davet etmeyi kendi adıma bir görev olarak görüyorum. Burada sadece bir bina açmıyoruz. Burası dört duvardan çok daha fazla anlamlar ifade eder. Çünkü baroların hizmet binaları sadece birer bina değil, bu kürsüden onlarca stajyer giydikleri cübbeleriyle yurttaşın sesi savunma hakkının sesi olmak üzere bu binalardan ayrılacak.  Kadına karşı şiddetin önlenmesi, çocuk istismarının önlenmesi için vatandaşın yanı başında yer alan bu gurubun mensupları bu binaların içerisinde o çok kutsal yeminlerini edecek. Bu binanın hayata geçmesinde katkı sunan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise, “Yargılama faaliyetinin temel unsuru olan savunma görevini yerine getiren avukatlar yürüttükleri sorumluluk ve bilinç içerisinde insan hakları, eşitlik ve özgürlük, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı, adil yargılanma talep etme konularında taviz vermeyen, hukukun üstünlüğünün ve hukuk devletinin savunucularıdır. Bu nedenle de kutsal bir görevi ifa etmektedirler. Avukatlarımız adaletin tecelli etmesi ve adalet terazisine olan güvenin korunmasında, hak arama özgürlüğünün teminatında vatandaşların adalete olan güvenimin sağlanmasında, çok önemli roller üstlenmektedirler. Değişimin hız kazandığı günümüzde özellikle teknolojik alanda yaşanan gelişmeler yeni hukuki problemleri de beraberinde getirmekte. Bu noktada avukatlık mesleğinin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Görevinlerinin yerine getirilmesinde avukatlarımız çeşitli mesleki problemlerin yanı sıra hukuki sosyal ekonomik ve fiziki güç yok yoksunluğu ile karşılaşıyorlar. Sorunların en önemlilerinden biri de işlerini yürütebilecekleri fiziki koşulların iyileştirilmesi. Her ne kadar şahsi avukatlık büroları önemli ise de kendilerini temsil eden baroda o derece önem arz etmektedir. İlimizde artan nüfusla birlikte baromuzun adliye binası içerisinde hizmet veren biriminin yanında yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyaç doğrultusunda ilimize kazandırılan yeni baro binamız ise avukatlarımızın hizmet kalitesi artırılacak çalışmalarına ve eğitimlerine katkı sunularak sıkıntılarını ve sorunlarını gözden geçirme imkânı elde edebilecekleri sağlıklı ve yeterli fiziki ortama sahip olmaları sağlanmış olacaktır. Baromuz bu binada görev alanına giren birçok konuda projeler üretme ve uygulama imkânına da kavuşacaktır. İnanıyorum ki bugün açılışını yapacağımız hizmet binası baromuzun avukatlarla ve vatandaşlarımız arasında daha güçlü bir bağ kurulmasına katkı sunacaktır. Yeni baro hizmet binamızın kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor Manisa baromuza avukatlarımıza ve tüm Manisa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.