Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Manisa Barosu’ndan Manisa Valiliğine dava 

0

ASAYİŞ 3.10.2020 17:07:58 4019 0
Manisa Barosu’ndan Manisa Valiliğine dava 


Manisa Barosu 17-18 Ekim 2020 tarihinde Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecekti. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile Manisa İl hıfzısıhha kurulunun aldığı karar doğrultusunda baro genel kurulu ertelendi. Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, Manisa Valiliği ile ilgili Manisa 1. İdare Mahkemesine suç duyurusunda bulundu. 
Konuyla ilgili açıklamak yapan Başkan Ali Arslan,  “Siyasilere Bulaşmayan Virüs (Covit Siyaset). 02.10.2020) tarihinde yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile Baro Genel Kurulları ve Baro Organları seçimleri 01.12.2020 tarihine kadar ertelenmiştir. Kanunla düzenlenen bir konunun genelge ile değiştirilmesi ve bu değişikliğin Baro Genel Kurullarının başlamasından bir gün önce gönderilmesi ülkemizde hukukun ne hale geldiğini göstermektedir. Bu hukuksuzluğa Yüksek Seçim Kurulu da ortak olmuştur. Yüksek seçim kurulu kararından; (......İl/İlçe umumi hıfzıssıhha kurulunun karar alması durumunda baro seçimlerinin yapılamayacağına, Siyasi partilerin kongrelerinin yapılmasında sakınca bulunmadığına, karar verilmiştir....) Yüksek Seçim Kurulu kararından sonra Manisa İl Hıfzısıhha kurulu gerekli kararı almış. (Ankara’dan verilen talimatı yerine getirmiş) ve seçimler ertelenmiştir.(hukuksuzca yasaklanmıştır). Hukuk bir gün bu hukuksuzluğu yapanlara da lazım olacaktır” diye konuştu.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.