KÜRESEL ÇÖZÜM PLATFORMU'NDAN ENGELLİLERE YÖNELİK ÖRNEK PROJE

Yaptığı bir çok proje ile toplum dinamiklerinde farklı etkiler, farklı enerji ve sinerji oluşturan Küresel Çözüm Platformu, bu kez de engellilere yönelik örnek bir projeyle gündeme geldi.

MANİSA-SEÇİM 17.01.2024 10:44:00 2503 0
KÜRESEL ÇÖZÜM PLATFORMU

 

 

Yaptığı bir çok proje ile toplum dinamiklerinde farklı etkiler, farklı enerji ve sinerji oluşturan Küresel Çözüm Platformu, bu kez de engellilere yönelik örnek bir projeyle gündeme geldi.


HABER MERKEZİ

Yaptığı bir çok proje ile toplum yararına hizmet sunan Küresel Çözüm Platformu, bu kez de engellilere yönelik örnek bir projeyi gündemine aldı. Engellilere yönelik örnek projenin toplantısında açılış konuşmasını yapan Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Hakan Berktaş, platformlarının amacını dile getirdi, misyonlarını, vizyonlarını ve hedeflerini anlattı. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Derneği ile Okullarda Hayat Boyu Öğrenme Mesleki Eğitim Spor ve Kişisel Gelişim Federasyonu arasında yapılacak protokol ile yüzbinlerce engelli çocuğun hayatına dokunulacağını, daha fazla hayatın içerisinde olacaklarını toplumla kaynaştırma etkinliklerinin olacağını söyledi. Toplantıda daha sonra İstanbul Rehabilitasyon Merkezleri Dernekleri Başkanı Engin Güven söz alarak İstanbulda 584 rehabilitasyon merkezi olduğunu, 38 ilçede ilçe temsilciliğinin bulunduğunu, İstanbul da 110 bin ve Türkiye geneli 600 bin engelli çocuğa eğitim verilmekte olduğunu ifade etti. Protokolün telegramda yayınlanacağının belirtildiği imza toplantısında söz alan Okullarda Hayat Boyu Öğrenme Mesleki Eğitim Spor Kişisel Gelişim Federasyonu Genel Başkanı Tahsin Koç Şahsi; Kurumsal kamu yararına eğitim veren federasyondan spor eğitimi verileceğini, Gençlik Spor veya Milli Eğitim'e bağlı özel ve kamu kuruluşlarından hizmet alınacağını kaydetti. Bakanlık düzeyinde yapılacak ilk olarak İstanbul il ve ilçelerinde daha sonra tüm Türkiye de eğitim verileceğini ifade ederek, “Engelli çocuklar ile ayrı çalışma grubu oluşturulacak ve eğitim verilecektir. Çocukları seviyelerine göre eğitime başlanacak kapasitesine göre eğitim süreci devam edilecek. Yapılacak spor eğitimi halk eğitim modüler programında karşılanmaya çalışılacak ve ücretsiz bir şekilde yapılabilecek. Engel gruplarına göre zihinsel, bedensel ve ruhsal gruplar yararlanabilecek” diye konuştu.
Toplantı sonunda Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Hakan Berktaş, “Bu örnek proje inşallah kısa sürede tüm Türkiye'ye yayılır. Şayet ben Ataşehir'de Belediye Başkanı olursam Atasehir'i Yaşlı ve Engelli dostu bir ilçe haline getireceğiz” dedi.

Yunusemre’de Muharrem Ayına Aşure İkramı

Bakırlıoğlu’ndan Meclis’te Sert Çıkış: “Zulmünüz Artsın ki Tez Zeval Olun!”

Manisa FK Yeni Sezon Hazırlıklarını Sürdürüyor

Salihli’ye Tarım OSB: Ege’nin Antalyası Olacak

Yunusemreli Judocular Uluslararası Arenada Parladı

“Bir Çocuğun Geleceğine Işık Olmak En Sessiz Güçtür”

Feyzullah Aktürk’ten Başkan Dutlulu’ya Kırkpınar Şampiyonluğu Sözü

Manisa FK, Afyon Kampında Tempoyu Yükseltti

  • Perşembe 39.5 ° / 22 ° Güneşli
  • Cuma 36.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 37.4 ° / 18.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.