Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Küresel Çözüm Platformu Yemen ve Sudan’a köprü kurdu

40’a yakın Türk ve yabancı işinsanının katıldığı program Türkiye’nin Yemen ve Sudan ile arasında ticaret köprüleri oluşturulması ve yatırım fırsatlarının geliştirilmesi adına önemli bir adım oldu.

GÜNDEM 26.09.2023 12:51:00 1674 0
Küresel Çözüm Platformu Yemen ve Sudan’a köprü kurdu

 

Küresel Çözüm Platformu’nun network ağında bulunan UMSİDER’in organize ettiği, 40’a yakın Türk ve yabancı işinsanının katıldığı program Türkiye’nin Yemen ve Sudan ile arasında ticaret köprüleri oluşturulması ve yatırım fırsatlarının geliştirilmesi adına önemli bir adım oldu.


Küresel Çözüm Platformu’nun network ağında bulunan UMSİDER’in organize ettiği, Küresel Çözüm Platformu Genel Başkan Vekili İsmail Aktaş, UMSİDER Genel Başkanı M. Zeki Gedikoğlu, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve 40’a yakın Türk ve yabancı işinsanının katıldığı program Türkiye’nin Yemen ve Sudan ile arasında ticaret köprüleri oluşturulması ve yatırım fırsatlarının geliştirilmesi adına önemli bir adım oldu. Birçok sektörü temsil eden Yemen ve Sudanlı işinsanlarına Türkiye’de farklı alanlarda yapacakları yatırım fırsatlarının getireceği avantajlar anlatıldı, ardından Gebze ve Darıca’daki Organize Sanayi Bölgeleri gezdirildi. Organize Sanayi Bölgeleri’nde faaliyet gösteren firmalar hakkında bilgiler aktarılan işinsanları, bölgedeki ekonomik canlılığa hayran kaldılar ve önümüzdeki süreçte bu bölgelerde yatırım yapabileceklerini ifade ettiler. Türkiye’nin ekonomik olarak sürekli geliştiğini, her yıl büyüdüğünü belirten işinsanlarına rehberlik eden Küresel Çözüm Platformu Genel Başkan Vekili İsmail Aktaş, “Ülkemize yapacağınız yatırım ve oluşturacağınız istihdam, üretim imkanları, ithalat ve ihracat iki ülkenin kardeşlik bağlarının da gelişmesini sağlayacaktır” dedi.

Berktaş: Platformumuz ticaret köprüleri oluşturuyor

Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Hakan Berktaş da platformlarını hem sosyal, hem kültürel, hem de ticari nitelikli bir amaçla kurduklarını, bu amaca uygun olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Özünde dünyadaki tüm derneklerini bir çatı altında toplamak, bu derneklerin üretecekleri enerji ve sinerjiden ülkemize katma değer sağlamak bulunan Küresel Çözüm Platformu, oluşturduğu networklarla, bağlantılarla bu amacına uygun olarak yoğun tempoda çalışmaktadır. Ülkemizde farklı sektörlerde üretilen ürünleri dünya pazarlarına açabilmek için bağlantılar ve kontaktlar sağlamak için üyeleri vasıtasıyla bunu gerçekleştirmektedir. Her zaman söylediğimiz gibi iş insanları için, sektörler için ürün üretmek ne kadar önemliyse, bu ürünlere pazar bulabilmek, satış gerçekleştirmek, ticaret bağlantıları sağlamak belki de ondan daha önemlidir.  Bizler ülkemizde farklı sektörlerde üretilen ürünleri dünya pazarlarına açmanın önemini bilerek yol haritalarımızı çıkarıyoruz. Neden Almanya’daki, Fransa’daki, İtalya’daki bir işinsanımız Küresel Çözüm Platformu’nun network ağına katılarak ticaret zeminlerini büyütmesin, ürünlerini pazarlamasın, ithalat ve ihracat gerçekleştirmesin?” dedi.

DARE MEDYA HABER MERKEZİ


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.