Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

KÜRESEL ÇÖZÜM PLATFORMU DÜNYA TÜRKLERİNİ KUŞATACAK

SHU Hakan Berktaş, derneğin evrensel nitelikte projelerini ve projeksiyonlarını tam olarak karşılaması için ismini 'Küresel Çözüm Platformu' olarak değiştirdiklerini açıkladı.

GÜNDEM 19.07.2023 15:03:00 1581 0

 

 

 

Dernekçilik konusundaki tecrübelerini Sosyal Hizmetleri Geliştirme Derneği olarak taçlandıran SHU Hakan Berktaş, derneğin evrensel nitelikte projelerini ve projeksiyonlarını tam olarak karşılaması için ismini 'Küresel Çözüm Platformu' olarak değiştirdiklerini açıkladı.

HABER MERKEZİ-

Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği ile Malatya Kalkınma Derneği (MAKADER) Genel Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı (SHU) Hakan Berktaş dernekçilik konusundaki birikimlerini Sosyal Hizmetleri Geliştirme Derneği'ni kurarak taçlandırmıştı. Genel Başkan SHU Hakan Berktaş yeni derneğin evrensel olarak planladıkları projelerini ve projeksiyonlarını tam olarak karşılaması için ismini değiştirme kararı aldıklarını açıkladı. Derneğin ismini 'Küresel Çözüm Platformu' olarak yenilediklerini ifade eden SHU Hakan Berktaş, “Biz derneğimizi öncelikle Sosyal Politikaları Geliştirme Derneği olarak düşünmüştük. Ancak 'Politika' kelimesinin siyaset kavramıyla karıştırılması ve insanlarımızın zihninde bir bulanıklık yaşatabilecek olması ihtimaline karşı Sosyal Hizmetleri Geliştirme Derneği düşüncesini ortaya koyduk. Fakat bu ismin de bizim küresel ve evrensel nitelikte olan projelerimizi ve projeksiyonlarımızı tam olarak karşılayamayacağını anladık. Bundan nedenle daha kucaklayıcı, hem yerel hem de evrensel nitelikte çözüm odaklı bir kavram ve terim düşündük. Yerelden evrensele uzanan, yerelden evrenseli kuşatan bir terim olması konusunda Platform Yönetim Kurulumuz ile istişarelerde bulunduk ve 'Küresel Çözüm Platformu' ismi ortaya çıkmış oldu. Küresel Çözüm Platformu dünyanın her yerindeki sorunların çözümü konusunda projeler üretebilecek, özellikle Türklerin yaşadığı her yerde yaşanan sorunların çözümüne katkıda bulunacaktır” dedi.

TÜRK DERNEKLERİ SİNERJİ YARATACAK

Küresel Çözüm Platformu kurucusu SHU Hakan Berktaş açıklamasını şöyle sürdürdü: "Dünyadaki tüm Türk derneklerini kuşatacak olan Küresel Çözüm Platformu, dernekler ve STK’lar aracılığıyla nitelikli projelere imza atacaktır. Bu dernekler vasıtasıyla özellikle dezavantajlı grupların sorunlarına çözümler üreteceğiz, yanı sıra derneklerin bir araya gelerek ortaya çıkaracağı enerji ve sinerjiden ülkemiz adına da önemli bir katma değeri ortaya koyacağız. İnsanlarımıza bu yolla daha rahat ulaşabilecek ve sorunlarına çareler üretebileceğiz. Derneklerin bir araya gelerek oluşturacakları enerji ve sinerjinin ülkemiz ekonomisine katkıları gerçekten önemli boyutlara ulaşabilecektir. Küresel Çözüm Platformu’nun ilk projesi ise Dernekler Birliği’nin kurulması noktasında muhteşem bir çalışmayı organize etmek olacaktır. Öncelikle Dernekler Birliği hem ülkemiz hem de dünyadaki tüm Türk derneklerinin bir araya getireceği çok önemli bir sosyal, sosyo-kültürel buluşmayı da beraberinde getirecek. Derneklerimizin birliği projesini doğru okuyabilir ve hayata geçirebilirsek, ülkemiz açısından ortaya çıkacak katma değeri de çok iyi analiz edebiliriz.

DERNEKLER BİRİLİĞİ VE ETKİLERİ

-Dünya üzerindeki tüm Türk dernekleri tek çatı altında toplanacak.
-Tüm derneklerin kendi arasında faaliyetler organize edilecek.
-Türkiye'de her ülkenin temsilcisi seçilecek o ülke ile ilgili faaliyetleri organize edecek.
-Her ülkenin kendi temsilcisi olacak şu anki aktif federasyonlardan olacak.
-Türkiye de yaşayan yabancıların temsilciler grubu olacak kendi ülkelerinden gelenlerle ilgili projeler yapacak. Sorunlarına yönelik çözüm projeleri hazırlanacak.
-Türkiye de yaşayan göçmenler hem kendi ülkesiyle hem de kendi vatandaşlarının yaşadıkları ülkeler ile ticaret yapabilmek için çalışma ortamları ve grupları oluşturulacak.
-Yenikapıda Türkiye de yaşayan milletler festivali yapılacak. Her ülke stand açacak ve kendi ülkesinin yemeğini, tanıtımını, kıyafetlerini, iş ve ticaret imkânlarını anlatacak ve tanıtacak. Kültürel, ticari, gastronomi anlamda hareketlilik kazandıracak.
-Ülkelerde Türkiye Festivalleri düzenlenmesi düşünülmekte ve bunu o ülkelerde yaşayan STK’lar yapacak.
-Ülkelerdeki dernekler Türkiye'deki derneklerle de entegre olacak. -Ticaret yapmak isteyenler sosyal destek isteyenler buradan yardım bulabilecek.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.