Küresel su kaynakları yeterli ama yönetilemiyor

0

GÜNDEM 2.10.2017 13:14:41 1102 0
Küresel su kaynakları yeterli ama yönetilemiyor

İnşaat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi tarafından düzenlenen Kentsel Altyapı Çalıştayında Havza ve İçme Suyu Yönetim Planı konusunda bir sunum yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Salih Bilgin Akman Türkiye’de 25 farklı su havzasının bulunduğunu ifade ederek, her birinin havza planının yapılıp su varlığının sürdürülebilir yöntemlerle kamu yararına kullanılmasının temini konusunda tüm sivil toplum kuruluşlarının özellikle inşat mühendislerinin detaylı bilgi sahibi olması gerektiğini söyledi. Akman, havza yönetimlerinde etkin bir şekilde görev almasının gelecek kuşaklara olan bir sorumluluk olduğunu da vurgu yaptı.
Türkiye’de kullanılan suyun yüzde 60’ından fazlasının tarımda kullanıldığını belirten Akman, “Suyu biz optimal değerlerde ekonomik olarak kullanamazsak tarımda suyu veremeyiz. Çünkü tarımı modernize etmemiz lazım. Damlama sulama sistemlerini geliştirmemiz lazım. İçme kullanma suyumuz olmazsa olmazımızdır. Eğer bir kente sağlıklı içme suyunu vermiyorsak o zaman sıkıntı olur.” dedi.
Sunumun ardından İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe Akman'a plaket takdim ederek sunumundan dolayı teşekkür etti. (İHA)

YRP Şehzadeler İlçe Yöneticisi Osman Bulut Görevinden İstifa Etti

Turgutlu’da Yaz Spor Okullarıyla Çocuklara Hem Eğitim Hem Eğlence

Başkan Dutlulu’dan Esnaf Odaları Birliği’ne Ziyaret

Başkan Dutlulu MASKİ Yönetim Kurulu Toplantısına Başkanlık Etti

Manisa’da Haziran Ayında 472 Bin Trafik Denetimi Yapıldı

Alaşehir’de Silah Operasyonu: 15 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

Bir Yılda 1 Milyon 280 Bin Metrekare Kilit Parke Taşı Üretildi

Manisa’da Motosiklet Denetiminde 2 Milyon TL Ceza Kesildi

  • Cuma 37 ° / 16 ° Güneşli
  • Cumartesi 39.1 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Pazar 40.5 ° / 19.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.