Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

KÖPRÜBAŞI'NDA ZEYTİN SIKIMI BAŞLADI

Manisa’nın coğrafi işaretli çileğiyle ünlü Köprübaşı ilçesinde zeytin hasadı ve zeytin sıkımı hız kesmeden devam ediyor.

MANİSA- İLÇELER 20.11.2023 12:33:00 1472 0
KÖPRÜBAŞI

 

Manisa’nın coğrafi işaretli çileğiyle ünlü Köprübaşı ilçesinde zeytin hasadı ve zeytin sıkımı hız kesmeden devam ediyor. Çok sayıda fabrikada makinalar çalışmaya, oluklardan zeytinyağı akmaya başladı.
 

Bölgenin en büyük zeytin ve zeytinyağı işleme tesisi olan Tutkunlar Zeytinyağı Fabrikası sorumlu müdürü Cihat Mergen, Küresel ısınmanın etkileriyle rekoltenin geçen yıllara göre düşük olduğunu belirtti. Mergen, ”Fabrikamız Günlük 330 ton işleme kapasitesine sahip.” dedi.
 

Polat marka makinalarla hizmet verdiklerini anlatan Mergen, “ Zeytinyağı çıkartmak isteyen bölge halkımızı son sistem makinelerle donattığımız bölgenin en büyük fabrikamıza bekliyoruz. Yağlık olarak değerlendireceğimiz zeytinlerimizin yağ çıkartmaya hazır olduğunu nasıl anlayacağıma gelince, ağacımızda hiç yeşil zeytin kalmadı ve sertliğini kaybederek el ile sıktığımızda eti ve çekirdeği kolayca ayrılıp, sap çukurundan suyu çıkıyorsa , yağ oranı en yüksek seviyeye çıkmış ve zeytinlerimiz sıkıma hazır demektir. Zeytinlerimizi olgunlaşmadan hasat etmeyiniz. Hasattan sonra zeytinleri asla bekletmeyin “ dedi. Kendi markaları Merge ve olivart dışında Bozelli, Pallas, Genius, Lea, Zayto, Olivart, Kordona,Mistik  gibi dünyaca meşhur markalarda yağlarını fabrikalarında çıkardığını hatırlatan Mergen, ”Köprübaşı zeytin ve zeytinyağında tarımsal üretimde büyük bir öneme sahip ve dünyada adından söz ettiriyor. Bölgemiz Ege Üniversitesi tarafından zeytin ağacının yetişmesi için en ideal coğrafyalardan biri olarak ifade edildi" dedi.
 

Mergen, ”Tesisimizde çay ocağı yemekhane mevcut. Gelen üreticilerimize çay, meşrubat ve yemek ikram olarak veriliyor. Üreticilerimizin evinden, bahçesinden zeytini alıp evine kadar yağı teslim eden servisimiz var. Soğuk sıkım işlemede bölgenin en iyisi biziz. Koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkemizdir” dedi.
 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: KÖPRÜBAŞI' ZEYTİN SIKIMI BAŞLADI
  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.