Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

KÖPRÜBAŞI ZEYTİNYAĞI DÜNYA MARKASI...

Manisa’nın Köprübaşı İlçesinde tarımsal üretimde büyük bir öneme sahip olan zeytin ve zeytinyağı dünyada adından söz ettirmeyi başardı.

17.08.2023 11:33:00 1093 0
KÖPRÜBAŞI ZEYTİNYAĞI DÜNYA MARKASI...


 

                                                                 

Manisa’nın Köprübaşı İlçesinde tarımsal üretimde büyük bir öneme sahip olan zeytin ve zeytinyağı dünyada adından söz ettirmeyi başardı. 

 

İlçede faaliyet gösteren Bozelli  Zeytinyağları dünya çapındaki zeytinyağı yarışmalarında üstün dereceler elde etti.
 

Firma sahibi Mustafa Birhan Hazer, Bozelli  olarak, “ Türkiye zeytinyağı sektörüne Dünya kalite standartlarına uygun, erken hasat, yüksek kalite ve Premium, yüksek polifenol içeren, zeytinyağı üretiyoruz”  dedi
 

Zeytinyağlarını dolaylı olarak Amerika’ya ihraç ettiklerini söyleyen Hazer, ”Aldığımız kalite ödüllerimizle, dünya devleri ile aynı kulvarda yer alıyoruz. 4 yılda 60 ödül alarak alanında ulaşlması güç rekora imza attık” dedi.
 

Üç nesildir zeytin ile uğraştıklarını hatırlatan Mustafa Birhan Hazer, 2010 yılında Köprübaşı Bozburun köyüne geldiklerini ve kıraç bir arazi alarak işe koyuldukları belirtti. Dedesinin şu öğüdünü kendisine illke edindiğini belirten Hazer,” Evlat, zeytin, güneşi, taşı sever, rüzgarla lezzet alır, hele bir de yamaçtaysa yağa yatar” derdi.
 

“Köprübaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alptekin Sağıroğlu ise, ilçe topraklarının zeytin ağacının yetişmesi için en ideal coğrafyalardan biri olarak ifade edildiğini hatırlatarak, ”İlçemizde kayıtlı olarak yaklaşık genelinde 100 dekarda yaklaşık 4 milyon zeytin ağacı var. Ve bunlardaki verim her sene artarak devam ediyor. Bugün görüyoruz ki ilçemizde faaliyet gösteren Bozelli Zeytinyağları firması dünya çapında başarılar elde ederek ülkemizin ve ilçemizin tarım alanındaki başarılarına yenilerini ekledi. Bizde Köprübaşı  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ilçemizin gelişimi ve tanıtımı hususunda ilçemize gelerek verimli topraklarına yatırımda bulunan tüm firmaların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Adil Aka
 


MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.