Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Köprübaşı İlçesinde Nar Hasadı Başladı

1

EKONOMİ 22.10.2020 11:15:01 2874 0
Köprübaşı İlçesinde Nar Hasadı Başladı

 

Türkiye`nin en kaliteli narlarının yetiştiği Manisa’nın Köprübaşı İlçesinde üreticiler hasada başladı.

Tarımsal üretiminde gözle görülür bir değişiklik yaşayan Köprübaşı’nda çilek üretimine alternatif olarak üretilen narın, ekim ayı ortasında başlayan ve yaklaşık 20 gün süren hasat çalışmalarına hız verildi.

Köprübaşı İlçesinde 842 dekar alanda üretilen yaklaşık bin ton narın büyük bölümü ihraç ediliyor.

Hasat çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Köprübaşı İlçesine giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, üreticilerle birlikte nar topladı.

İlçede ağırlıklı olarak çilek üretildiğini, alternatif olarak da nar üretiminin yaygınlaştığını ifade eden İl Müdürü Öztürk; “Nar meyvesi meyve suyu, konserve, sirke, nar ekşisi ve ilaç gibi farklı endüstriyel kullanım alanlarına sahip olması ile dünya pazarlarında öne çıkan bir üründür.

İlimizde toplam 3.808 dekar alanda 229.418 adet ağaç sayısı ile toplam 4.687 ton nar üretimi yapılmaktadır. Meyve veren ağaç başına ortalama verim 23 kg’dır. 2020 yılı ÇKS verilerine göre ilimizde en fazla 1.219 dekar alanla Salihli’de sonrasında ise 842 dekar alanla Köprübaşı ilçemizde nar yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Üreticilerimiz, verimden ve alıcıların bölgeye gösterdikleri ilgiden memnunlar. Bereketli kazancı bol bir hasat sezonu diliyorum” dedi.

20.10.2020 tarihindeki hasat programına; Manisa İl tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Köprübaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alptekin Sağıroğlu, konu uzmanı teknik personeller ve üreticiler katıldı.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.