Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Koldere Mahallesi Afet Bölgesi İlan Edilmeli

İYİ Partili Özkaya “aşırı ve vahşi yağışlar, küresel ısınma sonucu ortaya çıkmakta ve her geçen yıl etkisini daha fazla göstermektedir.

SİYASET 30.05.2023 18:54:00 1383 0
Koldere Mahallesi Afet Bölgesi İlan Edilmeli

 


İyi Parti Manisa ekonomi politikaları başkanı ve iyi tarım komisyon üyesi Şenol Özkaya, Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere ve çevresindeki yerlerde aşırı ve vahşi yağışlar sonucunda zarar gören vatandaşlar ve çiftçiler hakkında konuştu. 

 


İYİ Partili Özkaya “aşırı ve vahşi yağışlar, küresel ısınma sonucu ortaya çıkmakta ve her geçen yıl etkisini daha fazla göstermektedir. Son yıllarda ekonomik olarak büyük zorluk çeken çiftçimiz , doğal afetler yüzünden iyice çıkmaza girmiştir. Tarsim sigortaları aşırı şekilde fiyatı yükseldiği için çiftçimizin sigorta yaptıracak gücü kalmamıştır. Bu tip doğa olaylarında çiftçi çaresiz kalmaktadır. Bölgede şuan itibari ile 10 bin dekar alanda bulunan tarım arazisi büyük zarar görmüştür..Çiçek açan üzüm salkımları, yeni dikilmiş pamuk, mısır , domates gibi ürünler büyük zarar görmüştür” dedi.
İYİ Partili Özkaya sözlerinin sonunda şunları söyledi, “Hükümet bu yaraları acilen sarmalı , sigortası var yok demeden zararları karşılanmalı, üretici tekrar tarlasını ekmelidir. Bu afet son 60 yılın en büyük afetidir, vatandaş çaresizdir. Gerekirse bu bölgeler afet bölgesi ilan edilmelidir. Ayrıca dere taşkınları sonucunda da birçok ev hasar görmüştür, otobüs içinde insanlar maruz kalmış , itfaiye sayesinde kurtarılmıştır. Hükümet bu denli büyük afet karşısında, mağdur olan vatandaşların  acilen yaralarını sarmalıdır. İyi parti olarak takipçisi olacağız .”


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: Koldere Mahallesi Bölgesi Edilmeli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.