KOLAYLI: DEPREMDE 15 GAZETECİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Basın çalışanlarına destek olmak amacıyla yaklaşık beş gündür deprem bölgesinde bulunan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, bugüne kadar 15 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

MEDYA 15.02.2023 00:00:00 4306 0
KOLAYLI: DEPREMDE 15  GAZETECİ YAŞAMINI YİTİRDİ

 

 

 

Bölgede büyük bir yıkım yaşandığını ve tüm çabalara rağmen yaraların kısa sürede sarılmayacağını ifade eden TGK Genel Başkanı Kolaylı, "Çok üzgünüz. Duygularımızı sözcüklerle anlatmakta yetersiz kalıyoruz. Bölgede büyük bir acı yaşanıyor. Bugüne kadar görülmemiş bir yıkımla karşı karşıyayız. Depremde şu ana kadar 15 meslektaşımızı kaybettik. En büyük kayıp 7 gazeteci ile Adıyaman’da. Dualarımız onlar için" dedi.

Nuri Kolaylı'nın verdiği bilgiye göre depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitiren gazetecilerin isimleri ve şehirleri şöyle:

Ayşe Figen Arlı (İskenderun Ses), Aziz Çevlik (Manşet / K. Maraş), Burak Alkuş (Adıyaman Ses), Burak Milli (AA / Hatay), Gökhan Aklan (İHA / Hatay), Hidayet Özdemir (Gazeteci -Yazar/Adıyaman), İskender Korkut (Mercan TV/Adıyaman), İzzet Nazlı (DHA/Hatay), Kemal Öner (Adıyaman Telgraf), Meltem Özgen (TV sunucu/Adana), Muhammed Akan (Adıyaman Haber) Mustafa Yüzbaşıoğlu (Bugün / K. Maraş), Neşet Alkan (Haber Ekspres/Hatay), Ruhi Akan (Jet Haber/Adıyaman), Yunus Emre Doğan (Mercan TV/Adıyaman).

Basın Ilan Kurumu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mehmet Ergün ve Konya Yenigün Gazetesi Sahibi Mustafa Arslan ile birlikte bölgedeki çalışmalara destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Deprem bölgesine gerekli yardımı ulaştırmak ve yaraları sarmak en büyük görevimiz. Meslektaşlarımız, kurtarma ve yardım ekipleriyle birlikte fedakarca görev yapıyor. Biz de tüm olanaklarımızla yanlarındayız. Deprem felaketini yardımlaşma bilinciyle, daha büyük acılar yaşamadan atlatmak ümidiyle tüm milletimize başsağlığı diliyorum.”

Bir 1 kişi, ayakta ve açık hava görseli olabilir

 


 

Akhisar Diyanet Gençlik’ten Gençliğe Değer Kampı

Gazeteciliğin keskin kalemi Uğur Mumcu Manisa’da anıldı

Borcu olmayan örnek Akhisar OSB

Manisa’da Nuri Keser Alaşehir’de şehit aileleriyle buluştu

Nuri Keser’den Turgutlu Temsilciliğine anlamlı ziyaret

Turgutlu’da 3 aylık bebek evinde ölü bulundu

Başkan Hakan Şimşek’ten üç mahalleye ziyaret

Şehzadeler Hayvan Barınağı boşaltıldı, 605 köpek taşındı

  • Pazar 0 ° / -7.7 ° false
  • Pazartesi 1.2 ° / -4.8 ° false
  • Salı 3.4 ° / -3 ° Hafif dondurucu yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.