Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

KIBRIS BARIŞ HAREKATI 45.YIL KUTLAMALARI YAPILDI

1

GÜNDEM 20.07.2019 12:01:18 1011 0
KIBRIS BARIŞ HAREKATI 45.YIL KUTLAMALARI YAPILDI
Kıbrıs Barış Harekatı 45. Yılında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. Yılında Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde tören düzenledi. Törene Manisa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan da katıldı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, Kıbrıs şehitlerini andı. Tarım, 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatıyla Yunanistan’ın Enois hayalinin Akdeniz’in karanlık sularına ebediyen gömüldüğünü açıkladı. Kıbrıs Türk’ünün 1878 yılında İngilizlere terk edilmesiyle başlayan esaretin 20 Temmuz 174’de Mehmetçik’in süngüsüyle sona erdiğini söyledi. Kıbrıs adasının etrafında geniş petrol ve doğalgaz yataklarının bulunduğuna dikkat çeken Başkan Tarım, bundan dolayı Kıbrıs adasının eskiye göre öneminin git gide arttığını, küresel ve emperyalist güçlerin dikkatini bu bölgeye kaydırdığını vurguladı, bu durumun Türkiye Cumhuriyeti’nin 1974’de Kıbrıs’a müdahalesinin ne denli haklı ve gerekli olduğunu da gösterdiğini belirtti. Tarım, “Kıbrıs gazileri olarak kanla kazanılan toprakların masada verilmesine ve 1974 öncesine dönülmesine karşıyız. Şehitlerimizin ve fedakarlıklarımızın karşılığında böyle bir taviz kabul edilemez. Kıbrıs gazileri olarak 45 yıl sonra yine coşkuluyuz. Kıbrıs Barış Harekatında görev almanın gururunu yaşıyoruz. Tek üzüntümüz zaferin bugüne kadar siyasi zaferle taçlandırılmamış olmasıdır” dedi.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Perşembe 29.3 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.