KDV indirimi süresi uzatıldı

0

EKONOMİ 2.06.2021 09:45:49 1381 0
KDV indirimi süresi uzatıldı


Pandemi tedbirleri kapsamında 2020 yılı temmuz ayından itibaren bazı sektörlerde 7 ile 10 puanlık KDV indirimleri uygulanıyor. KDV indirimlerinin geçerlilik süresi, 31 Mayıs'ta sona ermişti. Sektörlerden süre uzatımı talebi gelirken, KDV indirimlerini iki ay daha geçerli kılan Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 31 Temmuz'a kadar geçerli olacak şekilde KDV ve stopaj indiriminde süre uzatıldı.


Karara göre, kira stopaj oranı, temmuz sonuna kadar yüzde 20 yerine yüzde 10 olarak uygulanacak. İşyeri kiralama hizmetlerinde KDV, yüzde 18 yerine yüzde 8 olacak. Konaklama ve yeme içme hizmetlerinde ise KDV oranı yüzde 8 yerine yüzde 1 olarak uygulanacak. 

 

YUNUSEMRELİ TAEKWONDOCULAR CUMHURİYET KUPASI'NA DAMGA VURDU

Manisa’da Cumhuriyetin 102. Yılı Resmî Törenle Başladı

Vali Özkan’dan 29 Ekim’in 102. Yılına Kutlama Mesajı

BİLSEM’den Cumhuriyet’in 102. Yılına Sanatsal Anma

29 Ekim’de Manisa’da Toplu Ulaşım Ücretsiz Olacak

Engelsiz Yaşam Merkezinde 29 Ekim Coşkusu

Turgutlu’da 4 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi Protokolü

Büyükşehir Vatandaşlara Güvenli Veri Ulaştıracak

Anahtar Kelimeler: kdv-indirimi-suresi-uzatildi
  • Salı 20.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.9 ° / 11.3 ° false
  • Perşembe 15.8 ° / 6.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.