Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç Vali Karadeniz’i Ziyaret etti

0

GÜNDEM 26.01.2022 13:34:35 1035 0
 Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç Vali Karadeniz’i Ziyaret etti

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve Kamu Denetçilerinden oluşan KDK Heyeti “Ombudsman Halkla Buluşuyor” programı çerçevesinde Manisa’ya geldi. Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’i ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık yer aldı.
Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Manisa’nın kadim bir şehir olduğunu belirtti. 2 gün boyunca Manisa’da olacaklarını ifade eden Malkoç, “Manisa bizim tarihimiz açısından son derece önemli bir şehir. Şehzadeler Şehri gerek Selçuklu, Osmanlı gerekse de Cumhuriyet döneminin önemli bir şehri. Aynı zamanda da kültürel gelişmişlik ve refah açısından, sanayileşme açısından, tarım açısından ülkenin göz bebeği olan bir il” dedi.
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Türkiye’nin en yeni, en dinamik ve gen genç kurumlarından biri olduğunu aktaran Malkoç, “İki tane görevi var. Ana görevi idarenin eylem ve işlemlerini insan hakları açısından ve hukuk açısından incelemek ve idareye tavsiye kararı vermek. Yani bir bakıma denetim, insan hakları açısından denetim görevi. Diğeri insan haklarının Türkiye’de yaygınlaşmasına, gelişmesine katkıda bulunmak. Biz insanımızın kamu hizmeti alımında karşılaştıkları zorlukları, sıkıntıları idare ile karşılıklı olarak görüşerek dostane bir şekilde çözmeye çalışan bir kurumuz. Bu anlamda halkın avukatlığı görevini yaparken, aynı zamanda irademize ve idarecilerimize dosta hane çözümler sunan, bir bakıma rehberlik, danışmanlık yapan bir kurumuz. Bu yönüyle bakıldığında devlet-millet kaynaşmasında, irade ile halk arasında bir arabuculuk, hakemlik görevi yapmasında fevkalede önemli bir rolü var Kamu Denetçiliği Kurumu’nun. Şunu memnuniyetle ifade edeyim Türkiye’de özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde son 15-20 yılda var olan hizmet kalitesi, hizmetin çeşitliliği artmıştır. Adliye binalarından, eğitimin kalitesine, hastanelerin sağlık hizmetlerinden ulaşıma kadar bunlar çeşitlenmiştir. Ancak bu hizmetleri alanlar, yerel yönetimler, diğer hususlarda bu hizmetleri alanların talepleri olur, ihtiyaçları olur, daha iyi kaliteli hizmet isterler. İşte bu anlamda dilekçe veriyorlar ve müracaat ediyorlar. Türkiye’de halkın derdini, sıkıntısını dinleyen, halktan müracaat, şikayet alan 15’e yakın kurum var. Bunların başında Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu ve İnsan Halkları Komisyonu geliyor. Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye İnsan Halkları Eşitlik Kurumu, CİMER ve İçişleri Bakanlığımızın Valiliklerimize ve kaymakamlıklarımızı yerleştirdiği Açık Kapılar. Şunu ifade edeyim 2021 yılında halkımız 8 milyon yakın talepte ve başvuruda bulunmuştur. Bir bakıma biz toplum olarak şükür kültürünün yanı sıra şikayet kültürünü de geliştiren bir toplumuz. Talep eden bu. Manisa bunların başında geliyor. Özellikle Kamu Denetçiliğine başvuruda Manisa, Türkiye ortalamasının üzerinde bir talebi var. Biz bundan memnun oluyoruz. Çünkü insanın hakkını bilmesi, hakkını araması ve bunun için müracaat etmesi hem Türkiye’nin gelişmesi açısından, demokrasinin kökleşmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması açısından fevkalade önemli buluyoruz. Valimize de teşekkür ediyoruz. 2 gün boyunca Manisa7da bulunmanın mutluluğunu yaşacağız” dedi.
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “İki günlük program boyunca hem Kamu Denetçiliği Kurumunun tanıtılmasında vatandaşlarımızın haklarını arama anlamında, başvuru yollarının değerlendirilmesi anlamında çok faydalı bir süreç olacaktır” dedi. Manisa’nın üreten bir şehir olduğunu ifade eden Vali Karadeniz, Manisa ile ilgili ürünlerin yer aldığı sepeti Şeref Malkoç’a takdim etti. Başdenetçi Malkoç ise Vali Karadeniz’e kurum tarafından basılan yayınlardan hediye etti.




 

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.