Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kahvehane İşletmeciliğinden Fast Food Zincirine Yolculuk

0

EKONOMİ 13.05.2017 16:36:23 1381 0
Kahvehane İşletmeciliğinden Fast Food Zincirine Yolculuk

Yunusemre İlçesi Barbaros Mahallesinde bulunan Esila&Merve Fast Food ortakları Süleyman Kurşun ve Akif Çelik kahvehane işletmeciliğinden gelerek Barbarosta o zamana kadar bulunmayan Fast Food işine girdiler ve aradan geçen 1.5 sene gibi kısa bir sürede yeni şubeler açmayı düşünecek duruma nasıl geldiklerini anlattılar.

İŞYERİNE KIZLARININ İSİMLERİNİ VERDİLER

Esila&Merve Fast Food Ortaklarından Süleyman Kurşun, bu işe nasıl girdiklerini şu sözlerle anlattı,“ Ortağım Akif abi ile özel sektörde çalışıyorduk. Daha sonra bir kahvehanede yine beraber çalıştık. Kahvehane de çalışırken hayalimizdi kendimize ait bir işyeri açmak. Sürekli araştırıyorduk ne yapabiliriz diye. Bizim sürekli çiğköfte aldığımız bir yer vardı şehir merkezinde. Oradan kahvehaneye sipariş veriyorduk. bunu gören kahvehane müşterileride bizden çiğköfte istemeye başladılar. Yaşadığımız bu olay üzerine Barbaros Mahallesinde ki bu çiğköfte, kasap köfte, tost, sandwic, kumru yiyilebilecek bir yer olmadığını farkederek ortağım Akif Çelik’le birlikte burayı açmaya karar verdik. İşyerimizin adını da kızlarımızın ismi olan Esila ve Merve isimlerini birleştirerek verdik. İşyerini açmadan önce hangi çiğköftenin bayiliğini alacağımız konusunda mahallede araştırma yaptık acaba mahallelinin damak tadına daha çok hangisi uyuyor diye. En sonunda Lezzet-i Adıyaman çiğköftesinde anlaşarak onun bayiliğini aldık. 2016’nın Ocak ayında dükkanı açtığımızda ilk çiğköfte ve tost yapmaya başladık. Daha sonra sandwiç ve kumru yapan yerde yok burada menümüze onları da ekledik. Daha sonra tavuk köfteyi de ekledik. Çok fazla çeşidimiz olduğu için müşterilerimiz canı ne isterse yiyebiliyor. İşyerimizi açalı 1.5 sene oldu müşterilerimiz artık benimsedi bizi burada.”

“LEZZETİ TADANLAR BIRAKAMIYOR”

Fiyatları ile ilgili de bilgiler veren kurşun, “Fiyatlarımızdan da müşterilerimiz gayet memnun. Başka yerde bir tost 5.5 lira iken bizde 3.5 lira. Öğrencilerimize daha da indirimli veriyoruz. Öğrencilere tost ve ayranı 2.5 liraya veriyoruz. Köftelerimizi ve diğer ürünlerimizi kendimize has olarak yapıyoruz müşterilerimiz de yediklerinde bunun farkına vardıkları ve o farklı lezzeti aldıkları için memnun olduklarını dile getiriyorlar sürekli. Çarşıdan Barbarosa gelerek bizim köftemizin, sandwiçin, ve kumrumuzun tadına bakanlar sürekli bu lezzeti unutamıyorlar ve tekrardan geliyorlar. Gelirken de yanında yeni bir arkadaşını getiriyorlar bu lezzeti tattırmak için. Biz müşterilerimizi her zaman güleryüzle karşılayıp ilgi ve alakamızı göstererek hizmet veriyoruz. Vatandaşlarında bu güleryüz ve samimi hizmetle lezzetin olduğu yere değer vererek sahip çıktıklarını biliyoruz.” Diye konuştu.

“RAZAMAZAN AYI İÇERİSİNDE SAHURA KADAR AÇIK OLACAĞIZ”

Gece saat 2’ye kadar paket servislerinin bulunduğunu belirten kurşun, “Manisa nuradiye kadar evlere paket servisimiz bulunuyor. Razamazan ayı içerisinde sahura kadar açık olacağız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak amacıyla. Havalar ısındı artık ev yapımı limonata ve dondurma satışlarımızla da mahallelinin gece geç saatlere kadar dondurmasıyla, limonatasıyla keyifli zaman geçirebilecekleri bir ortam oluşturduk. Bunların yanında internet üzerinden de siparişleri alarak hizmetimizi herşekilde sürdürüyoruz.” İfadelerini kullandı.

“MURADİYE İLK HEDEFİMİZ”

Yeni şubeler açmayı düşünüyor musunuz sorusu üzerine Kurşun, şunları söyledi, “ Bu işe başlarken hedefimiz ilk şubemizde başarılı olup manisa’nın çeşitli yerlerinde şubeler açmaktı. Allaha şükür ilk yerimizde belediğimizden daha kısa bir sürede başarıya ulaştık. Bundan sonraki hedefimiz artık yeni şubeler açmak olacak. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Muradiye’de bu sektörde bir açık olduğunu gördük bu konuda ilerleyen günlerde bir girişimimiz olacak.” SERKAN KÜL

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.