29 Ekim Kadınları Derneği başkent Ankara’da Prof. Dr. Ülkü Gürler’in yönettiği, Hacettepe Üniversitesi Arş. Gör. Aynur Demirli ve Gazeteci Yazar Işık Kansu’nun konuşmacı olarak katıldığı ‘Laiklik’ konulu panel düzenledi.
29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan ve ekibi Ankara’da düzenlenen ‘Laiklik’ konulu panele katılarak Cumhuriyet’in 2’nci Yüzyıl’a, derneğin ise 4’üncü yıla girişini tüm şubelerle birlikte kutlarken, Genel Başkan Şenal Sarıhan “Laiklik barışın da, insanca yaşamın da güvencesidir, 29 Ekim Kadınları olarak laiklikten vazgeçmeyeceğimizi ilan ederiz” dedi.
29 Ekim Kadınları Derneği başkent Ankara’da Prof. Dr. Ülkü Gürler’in yönettiği, Hacettepe Üniversitesi Arş. Gör. Aynur Demirli ve Gazeteci Yazar Işık Kansu’nun konuşmacı olarak katıldığı ‘Laiklik’ konulu panel düzenledi.
29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan’ın yönetim kurulu üyeleriyle katıldığı panelde Cumhuriyet’in 2’nci Yüzyıl’a, derneğin ise 4’üncü yıla girişi genel merkez ve tüm şubelerin katılımıyla kutlandı. Genel Başkan Şenal Sarıhan yaptığı konuşmasında, “Laiklik barışın da, insanca yaşamın da güvencesidir, 29 Ekim Kadınları olarak laiklikten vazgeçmeyeceğimizi ilan ederiz” dedi. Şenal Sarıhan şunları söyledi: “29 Ekim 2020 yılında 29 Ekim Kadınları adıyla kurmuş olduğumuz derneğimiz bugün 4’üncü yılına giriyor. Cumhuriyet’in 2’nci Yüzyılı’na adım attığımız tarihle örtüşen bugün iki önemli kutlamayı birlikte yapıyoruz. Ancak, öncelikle belirtmek isteriz ki bugün yanı başımızda sözde savaş adıyla insan kırımı sürerken, biz kadınlar olarak kendi ülkemizde de dünyada da gerçek bir barış istiyoruz. İç barışın da, dünya barışının da aklın egemen olduğu, ırk, din, dil, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep, benzeri sebeplerle ayırımın olmadığı bir toplumda kurulabileceğine inanıyoruz. Ülkemizde, Cumhuriyet değerlerini ve kadının insan haklarını savunan çok sayıda kadın derneğimizin olmasına karşın yeni bir örgütlenme ile barış, kardeşlik, birlik cephesini güçlendirmek istedik. Devrim Yasaları ile insan haklarına dayalı, eşitlikçi ve çağdaş bir toplumun inşası hedefi, ne yazık ki giderek geriye düşüyor. Bu olumsuz gidiş son elli yıldır, özellikle de kadınları baskı altına alıyor. Anayasamızda güvence altına alınmış olan Laiklik, giderek yerini dinci-gerici bir noktaya doğru taşıyor. Ülkemiz, Anayasa’nın 2’nci Maddesi’nde ifade edilen ‘Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devleti’ kimliğini hızla yitiriyor. Bilim ve teknolojinin bu denli ilerlediği bir çağda, ülkemizi ve kadınlarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz. Haklarımızdan da vazgeçmeyeceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz. Bu mücadelenin ilk adımı olarak önümüzdeki üç aylık sürede ‘Yaşamın her alanında laikliğin neden gerekli olduğu, laikliğin yaşama uygulanması ve vazgeçilmez kılınması’ konusunda etkinlikler düzenleyeceğiz. Çalışma programımız içinde olan ve bazı şubelerimizde gerçekleştirilen ya da hazır olan ‘Cumhuriyete Değer Katmış Kadınlar’ etkinliklerinde de ‘Laiklik Vurgusu’ öne çıkarılacak. Süreç içinde yerelde ve yedi bölgede Laik Yaşam mitingleri düzenleyeceğiz. Laiklik birleştiricidir, Laiklik aydınlanma demektir, Laiklik aklın egemenliğidir, Laiklik barışın da, insanca yaşamın da güvencesidir, 29 Ekim Kadınları olarak laiklikten vazgeçmeyeceğimizi ilan ederiz.”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.