Kadem İş Sahibi yapacak

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Manisa İl Temsilciliği, hayata geçirdiği ‘Hamurunda Şefkat Var Mutfak Atölyesi’ ile kadınlara pastacılığı öğreterek iş sahibi yapacak.

MANİSA-GENEL 9.12.2022 10:13:00 1537 0
Kadem İş Sahibi yapacak

 

 

 

 

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Manisa İl Temsilciliği, hayata geçirdiği ‘Hamurunda Şefkat Var Mutfak Atölyesi’ ile kadınlara pastacılığı öğreterek iş sahibi yapacak. KADEM Manisa, Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile açılan ve Ocak ayına kadar devam edecek olan kursa 17 kadın kursiyer katılıyor. Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Alanı Şefi Gülhan Timurtaş tarafından atölyede pastacılığın teknikleri öğretiliyor. Kurs sonuna kadar kadınların 100’den fazla pasta, kurabiye çeşidini öğrenmesi bekleniyor. İmzalanan protokol ile birlikte istihdam sağlanacak. KADEM Manisa İl Temsilcisi Uzm. Dr. Ümit Atman, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, Okul Müdürü Mehmet Gökçe ile birlikte atölyede kadınların yaptığı ürünleri incelediler.

KADEM Manisa İl Temsilcisi Uzm. Dr. Ümit Atman, “Manisa ili genelinde yaşayan öncelikli olarak dezavantajlı ve sosyoekonomik seviyesi düşük kadınlarımız olmak üzere istihdamını pastacılık ve ekmekçilik üzerinden sağlamak isteyen, profesyonel kariyer planlamasını gastronomi üzerine inşa etmek isteyen, hobi amaçlı da olsa zamanını en verimli şekilde değerlendirip, beceri kazanmak isteyen kadınlarımıza; atölye tahsis edip, atölyede profesyonel eğitimler veriyoruz. Kadınların iş hayatında yer almaları konusunda farkındalık oluşturulması ve iş gücüne katılımının sağlanması için “Hamurunda Şefkat Var Mutfak Atölyesi” projesini hayata geçirdik. Bu süreç boyunca yanımızda olan, desteğini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza ve destekçilerimize en içten teşekkürlerimizi sunarız.2018’den itibaren ilimizde hizmet vermeye başlayan KADEM Manisa Temsilciliğimiz kadın, çocuk ve aile eksenli çalışmalarını sürdürmektedir. Yalnızca toplum yararı ve kadının insanlık onuru gözetilerek çıktığımız bu yolda, bizler değerli üyelerimizle ve kursiyerlerimizle kocaman bir aile olduk. Çayımızı, kahvemizi, sevincimizi, derdimizi birlikte paylaştık, gönül bağı kurduk ve kurmaya da devam ediyoruz. Şimdi bu aile, mutfakta toplanıp güzel muhabbetler ve bilgiler eşliğinde şefkatle yoğrulmuş pastalar, börekler ve ekmeklerin yapımını ve püf noktalarını uzman ellerin gözetiminde öğreniyorlar. Buradan sizlerin aracılığı ile de duyurmak istiyoruz, ikinci “Hamurunda Şefkat Var Mutfak Atölyesi” kursumuzun da kayıtları başladı, katılmak isteyenler Temsilcilik binamıza giderek veya sosyal medya sayfalarımızı takip ederek kursumuza kayıt yaptırabilirler. Daha adil bir dünya için gönüllülükle yer aldığımız, emek verdiğimiz faaliyetlerimizi yalnızca kadınlarımıza değil, toplumun her ferdine ulaşarak, kararlıkla sürdüreceğiz. Şefkatle, muhabbetle yoğurduğumuz tüm güzellikleri etrafımıza yayarak, KADEM Manisa ailesi olarak her zaman kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Alanı Şefi Gülhan Timurtaş, “Buradaki eğitim KADEM bünyesinde açılmış olan bir eğitim. Kadınlarımıza iş sahası açmak için açılmış bir kurs. Kursumuz 3 ay devam edecek. 17 kursiyerimiz mevcut. Pastacılık sektöründe işte kurabiye olsun, pasta yapım teknikleri, mayalı hamurlar gibi pastanede yapılan bütün işlemlerin tekniklerini burada yapıyoruz. Buradaki eğitimin ardından sertifika verilecek. İmzalanan protokole göre iş sahalarına yönlendirerek orada çalışmaya başlayacaklar” dedi.


 

Akhisar ve Bergama’da Kültür Koruyucuları yetişiyor

Başkan Hakan Şimşek’ten personele sosyal denge müjdesi

Glint Manisa Basket’ten 2026 öncesi motivasyon yemeği

Başkan Şimşek’ten Kaymakam Genel’e nezaket ziyareti

Koç Lisesi’nden şehit aileleri ve gazilere yeni yıl kartı

Manisa TSO’da 2025 bilançosu ve 2026 hedefleri

Turgutlu OSB’deki hırsızlıkta 5 şüpheli tutuklandı

Manisa BBSK cimnastik takımı 2025’i 97 madalyayla kapattı

Anahtar Kelimeler: Kadem Sahibi yapacak
  • Perşembe -1.1 ° / -11.4 ° Yoğun kar yağışlı
  • Cuma -6.3 ° / -13.7 ° Güneşli
  • Cumartesi -4.1 ° / -11.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.